„Invazie” de soldați nord-coreeni la furat de porumb. „Ofițerii îi încurajează”

Data publicării:
Un femier stă de pază în provincia Pyongan. Foto: Daily Nk
Un femier stă de pază în provincia Pyongan. Foto: Daily Nk

Pe măsură ce se apropie campania de recoltare a porumbului, superiorii militari nord-coreeni își încurajează soldații să fure din recoltele de pe câmpuri, relatează site-ul sud-coreean de știri Daily Nk, care coordonează o rețea de surse sub acoperire în Coreea de Nord.

dk
Foișoare de pază ale fermierilor în provinica Hamgyong. Foto: Daily DK.

„Militarii, obosiți de foamea neîncetată, dezertează frecvent din unitățile lor pentru a fura hrană. Chiar și ofițerii încurajează această practică”, a afirmat o sursă din provincia nord-coreeană Hamgyong.

Mai mult, susține sursa citată de Daily Nk, ofițerii își amenință soldații, zicându-le: „Dacă devin subnutriți, în ciuda permisiunii de a mânca porumbul, se vor confrunta cu dificultăți în armată”.

Fermierii din regiunile nordice ale „Regatului Hermit” își păzesc zi și noapte recoltele. Cu toate acestea, subliniază sursa, militarii tineri, înarmați și bine antrenați, reușesc să fenteze vigilența agricultorilor.

„Un soldat care nu reușește să obțină suficientă mâncare în timpul recoltei de toamnă este considerat de ceilalți un prost. Soldații fură prin orice metodă le trece prin cap”, a mai precizat sursa citată.

fermier
Un femier stă de pază în provincia Pyongan. Foto: Daily Nk

Soldați care umblă cu saci de porumb în spinare pot fi văzuți frecvent în piețe, unde încearcă să vândă „prada” la „prețuri cât mai avantajoase”, a precizat o altă sursă, din Ryanggang.

În timp ce dictatorul Kim Jong-un, afișându-și zâmbetul de monument și înțolit într-un halat alb de Inginer al Națiunii, vizitează, în fotografiile de propagandă, ferme nord-coreene cu cifre mirobolante de producție și investește sume enorme în programul său nuclear, realitatea pură și dură arată o Coree de Nord care se confruntă în prezent cu cea mai gravă secetă din ultimii douăzeci de ani. Iar sancțiunile comerciale internaționale nu fac altceva decât să completeze acest puzzle sordid al pierzaniei.

ONU a avertizat recent că seceta care a compromis recoltele la începutul acestei veri amenință să arunce Coreea de Nord într-o criză alimentară devastatoare.

ONU  a aprobat alocarea unui pachet finanicar de 6,3 milioane de dolari Coreei de Nord pentru a face față deficitului de porumb, orez, cartofi și de alte produse agricole esențiale.

Ultima oară când Phenianul s-a confruntat cu o explozie de malnutriție generalizată a fost în 2001, tot după un episod similar de „secetă abisală”, după cum a denumit-o Rodong Sinmun, ziarul oficial al Partidului Muncitorilor din Coreea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri