Iranul l-a chemat la explicații pe ambasadorul norvegian pentru „comentarii intervenționiste” legate de revolta anti-regim

Data actualizării: Data publicării:
steagul iranului fluturând
Guvernul de la Teheran acuză mai multe țări că „instigă” la proteste în Iran. Foto: Profimedia Images

Iranul l-a chemat la explicații, luni, pe ambasadorul Norvegiei la Teheran pentru ceea ce a numit „comentariile intervenționiste” ale președintelui parlamentului de la Oslo, care și-a anunțat sprijinul pentru protestele care zguduie teocrația iraniană de peste o lună. Este pentru a doua oară în ultimele două luni când ambasadorul norvegian este convocat la ministerul iranian de externe.

Guvernul de la Teheran acuză mai multe țări că „instigă” la proteste în Iran și spun manifestațiile uriașe declanșate de uciderea unei femei de 22 de ani de către regimul fundamentalist sunt „orchestrate” din Occident.

Protestele au început la sfârșitul lunii septembrie, după înmormântarea Mahsei Amini, tânăra ucisă în bătaie de „poliția moralității” pentru că ar fi purtat „inadecvat” vălul islamic. 

„Iranul a condamnat ferm comentariile intervenţioniste ale preşedintelui parlamentului norvegian, care au fost, de asemenea, neavenite şi false”, a comunicat agenţia de presă semi-oficială Fars, conform Agerpres.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri