Iranul susține că „armele nucleare nu au niciun loc în doctrina țării”: „Programul servește doar în scopuri pașnice”

Data actualizării: Data publicării:
Iran arme nucleare
Iranul și-ar putea schimba doctrina nucleară. Foto: Shutterstock

Ministerul de Externe al Iranului a declarat că armele nucleare nu îşi au locul în doctrina nucleară a țării. Aceasta s-a întâmplat luni, la câteva zile după ce un comandant al Gardienilor Revoluţiei a avertizat că Teheranul şi-ar putea schimba politica nucleară, dacă va fi presat de ameninţările israeliene, relatează Reuters, potrivit News.ro. 

Nasser Kanaani, purtătorul de cuvânt al ministerului, a spus în timpul unei conferinţe de presă la Teheran că: „Iranul a declarat în repetate rânduri că programul său nuclear serveşte doar în scopuri paşnice. Armele nucleare nu îşi au locul în doctrina noastră nucleară”.

Ca urmare a creşterii tensiunilor cu Israelul, comandantul Gărzilor Revoluţionare responsabil cu securitatea nucleară, Ahmad Haghtalab, a declarat săptămâna trecută că ameninţările israeliene ar putea împinge Teheranul să „îşi revizuiască doctrina nucleară şi să se abată de la considerentele sale anterioare”.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte programul nuclear al Teheranului, a interzis dezvoltarea armelor nucleare printr-o fatwa, sau decret religios, la începutul anilor 2000.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri