Israelul a recuperat trupul unui ostatic ținut și ucis în captivitate de Hamas în Fâșia Gaza

Data publicării:
ostatic hamas
Mama lui Elad Katzir afost luată şi ea ostatică, dar a fost eliberată pe 24 noiembrie, anul trecut. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a recuperat în timpul nopţii trupul unui ostatic ținut prizonier de Hamas în Khan Yunis (sudul Fâşiei Gaza). Acesta a fost ucis, potrivit israelienilor, în captivitate.

Elad Katzir, care avea 47 de ani în momentul răpirii sale la 7 octombrie 2023 din kibuţul Nir Oz, "conform serviciilor de informaţii, a fost ucis în captivitate de organizaţia teroristă Jihad Islamic", se arată într-un comunicat al armatei, citat de Agerpres.

Mama lui, Hanna, luată şi ea ostatică, a fost eliberată pe 24 noiembrie ca parte a singurului armistiţiu în şase luni de război dintre Israel şi Hamas. Tatăl său, Avraham, a fost ucis în ziua atacului de către mişcarea islamistă palestiniană asupra kibuţului.

Cadavrul lui Elad Katzir a fost repatriat în Israel, unde a fost identificat oficial, a declarat armata, care a transmis "cele mai profunde condoleanţe familiei".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Misiunea noastră este să găsim şi să aducem acasă ostaticii", a adăugat armata israeliană.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri