Joe Biden a câştigat alegerile primare democrate din Carolina de Sud, statul care l-a propulsat la Casa Albă în 2020

Data publicării:
jill biden și joe biden
Foto: Jill Biden și Joe Biden la sediul de campanie din Wilmington, Delaware. Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden a câştigat, sâmbătă, alegerile primare democrate din statul Carolina de Sud, potrivit proiecţiilor realizate de Edison Research, citate de News.ro, și ale analiștilor CNN.

Deşi Biden s-a confruntat cu puţină opoziţie, votul a fost urmărit îndeaproape din cauza îngrijorărilor legate de popularitatea sa, în special în rândul alegătorilor de culoare.

Joe Biden este creditat cu 85.635 de voturi, adică 96,3%,,după 86 la sută din numărarea buletinelor de vot, cu mult în faţa celor doi rivali principali ai săi, Dean Phillips, membru al Congresului american din Minnesota, şi Marianne Williamson, autoarea unor cătţi de dezvoltare personală.

Carolina de Sud, statul care l-a propulsat pe Biden la Casa Albă

Pentru a consolida statutul Carolinei de Sud ca primă cursă în primarele democraților din 2024, Biden a vizitat statul Palmetto de două ori luna trecută, iar vicepreședintele Kamala Harris a avut un eveniment care să stimuleze ieșirea la vot, la Universitatea de Stat din Carolina de Sud din Orangeburg.

„Mi-ai avut spatele și sper că l-am avut pe al tău”, a spus Biden mulțimii de la prânzul de duminică de la Brookland Baptist Church din Columbia weekendul trecut.

Președintele nu a fost în Carolina de Sud sâmbătă, în timp ce se îndrepta spre o strângere de fonduri prin California de Sud și Nevada. Înainte de plecare, el a făcut o oprire la sediul campaniei sale din Wilmington, Delaware, făcând scurte remarci cu privire la alegerile generale.

„Aceasta nu este doar o campanie. Aceasta este mai mult o misiune. „Nu putem, nu putem, nu putem pierde această campanie, pentru binele țării”, a spus Biden.

„Vreau să spun asta din adâncul inimii mele. „Nu este vorba despre mine”, a spus el. „Este vorba de țară. Și cred că toată lumea știe asta și cred că începe să se sădească în conștiințe.”

„Poporul american înțelege. „Ei înțeleg ce se întâmplă”, a spus Biden.

În condițiile în care Biden nu se confruntă cu o competiție serioasă pentru nominalizarea democrată, primarul de sâmbătă a fost totuși important pentru președinte, deoarece a marcat o întoarcere la locul care l-a catapultat la nominalizarea democrată în 2020.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri