Galerie Foto Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Hawaii. Localnicii fug din calea flăcărilor, în timp ce casele lor sunt făcute scrum

Data actualizării: Data publicării:
incendii in hawaii
Incendiile din stațiunea Lahaina, insulele Hawaii, 9 august 2023. Sursa foto: Profimedia Images

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat stare de dezastru major în statul Hawaii, din cauza incendiilor devastatoare, transmite BBC.

În Hawaii situația se înrăutățește pe zi ce trece din cauza incendiilor de vegetație care ard necontrolat.. FOTO: Profimedia Images
În Hawaii situația se înrăutățește pe zi ce trece din cauza incendiilor de vegetație care ard necontrolat.. FOTO: Profimedia Images

Acest lucru înseamnă că guvernul federal va oferi fonduri pentru a ajuta în urma incendiilor de vegetație.

Persoanele afectate din Maui vor putea accesa fonduri pentru asistență, cum ar fi subvenții pentru locuințe temporare, reparații la domiciliu și împrumuturi cu costuri reduse pentru a ajuta la acoperirea pierderilor de proprietăți neasigurate.

Incendiile au făcut ravagii în arhipelagul american Hawaii, numeroşi locuitori fiind nevoiţi să-şi evacueze locuinţele şi unii chiar să sară în ocean pentru a scăpa de flăcări.

Mai multe persoane au fost evacuate, iar incendiile au provocat întreruperi de energie electrică într-un oraș din Hawaii. Incendiul din Lahaina este unul dintre cele șapte incendii care au izbucnit în Hawaii.

Zeci de case și afaceri au fost distruse în orașul cu aproximativ 13.000 de locuitori, din partea de vest a insulei Maui, a doua cea mai mare și a treia cea mai populată insulă din acest stat.

Potrivit Pazei de Coastă americane, 12 persoane au fost salvate după ce s-au aruncat în ocean pentru a scăpa de incendiu.

„O mulțime de oameni și-au pierdut pur și simplu locurile de muncă, deoarece multe afaceri au ars. O mulțime de oameni și-au pierdut casele... acest lucru va fi devastator pentru Maui”, au spus locuitorii.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri