Judecătorul care a achitat un tânăr pentru că nu a avut parte de plăcere în timpul agresării unei adolescente, suspendat

Data publicării:
judecator

O comisie juridică a anunţat joi dimineaţă suspendarea magistratului mexican, care a decis să achite un tânăr acuzat că a răpit şi agresat sexual o adolescentă, întrucât nu a abut parte de plăcere sexuală, transmite News.ro.

judecator

Acest caz a declanşat un val de indignare publică în rândul mexicanilor, care a confirmat pentru unii că oamenii bogaţi şi cu relaţii politice sunt de multe ori peste lege în provicia Veracruz.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Diego Cruz (21 de ani) este unul dintr-un grup de patru tineri care au răpit şi agresat sexual o colegă de clasă în urmă cu doi ani, după petrecerea de Revelion. Internauţii mexicani i-au numit ”Los Porkys” (n.r. Porcii), dar magistraţii au avut altă poziţie cu privire la agresarea sexuală a adolescentei din Veracruz.

Judecătorul Anuar Gonzalez a argumentat că Diego Cruz nu a avut nicio ”intenţie carnală” atunci când i-a atins sânii victimei şi a penetrat-o cu degetele, deci prin urmare este nevinovat de agresarea sexuală a acesteia.

De asemenea, magistratul a susţinut că adolescenta de 17 ani nu a fost niciodată neajutorată, deşi a fost forţată să intre în maşina agresorilor ”Los Porkys”.

Cazul ”Los Porkys” a provocat indignare în întreaga ţară, în special pentru că a avut loc în provincia Veracruz, care a devenit în ultimele luni un simbol pentru eşecul autorităţilor de a garanta măcar ceva asemănător cu un stat de drept în Mexic.

Un porcuror a anunţat că va face apel la decizia judeăctorului suspendat, întrucât nu este de acord cu poziţia exprimată de Gonzalez. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri