Jurnalista din Rusia care l-a criticat pe Putin în direct la TV se află „sub protecția unui stat european”

Data publicării:
Marina Ovsianikova
Marina Ovsianikova se află sub protecția „unui stat european”, spune avocatul acesteia. Foto: Profimedia Images

Marina Ovsianikova, jurnalista din Rusia care a devenit faimoasă în martie pentru un protest neașteptat împotriva războiului în direct, la un post de televiziune, a fugit din țară și se află pe teritoriul unui stat european, conform avocatului acesteia, citat de Reuters.

Ovsianikova fusese acuzată de răspândire de „fake news” și fusese plasată în arest la domiciliu, din care evadase la începutul lunii octombrie. Avocatul jurnalistei, Dmitri Zahvatov, spune că Ovsianikova se află „sub protecția unui stat european” dar că nu poate da detalii pentru a nu o pune în pericol.

Ovsianikova a devenit celebră pe plan global în martie, când a apărut în mijlocul unei transmisiuni live la TV cu a pancartă pe care scrie „Opriți războiului” și „Sunteți mințiți”. Regimul Putin a denunțat gestul drept „huliganism”.

jurnalista in direct la post tv rusia
O jurnalistă a postului tv Pervîi Kanal din Rusia a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu Războiului”. Foto: Profimedia Images

Jurnalista a fost, apoi, arestată pentru două luni la domiciliu, în august, după un alt protest în care l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin și „fasciști” pe soldații acestuia.

În condițiile în care era de așteptat că va primi o condamnare de până la 10 ani de închisoare, Ovsianikova a spus, în data de 5 octombrie, că a evadat din arestul la domiciliu. De atunci, locul în care se află este necunoscut.

Zahvatov a precizat că jurnalista a plecat din țară împreună cu fiica ei, în timp ce fiul ei a rămas în Rusia.

„În curând, totul va fi făcut public. Avem nevoie de câteva săptămâni”, a spus el.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri