Karl Nehammer rămâne de neclintit și spune „nu” din nou României: „Poziția Austriei e clară. Spațiul Schengen nu poate fi extins”

Data actualizării: Data publicării:
karl nehammer si klaus iohannis
Karl Nehammer spune că România este un partener important al Austriei. FOTO: Facebook/ Karl Nehammer

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, și-a reiterat, sâmbătă, obiecțiile față de aderarea României la Spațiul Schengen într-o nouă postare pe Facebook. El a explicat că spațiul de liberă circulație nu funcționează, „deci nu poate fi extins”.

„În cadrul călătoriei mele în România a avut loc și o întâlnire cu președintele României Klaus Iohannis în program. România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează mii de locuri de muncă acolo”, a scris Nehammer pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, cancelarul austriac și-a reafirmat obiecțiile față de extinderea Spațiului Schengen.

„Printre altele, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: Momentan sistemul Schengen nu funcționează, deci nu poate fi extins”, a conchis el.

Cancelarul austriac a mai transmis joi, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, în contextul Congresului PPE de la București., că poziția Austriei în privința extinderii spațiului Schengen rămâne neschimbată: Austria se împotrivește aderării țării noastre.

Karl Nehammer s-a folosit de discursul său la Congresul PPE de la București pentru a vorbi din nou despre migrație, unul din motivele Austriei de a bloca aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. El susține că una dintre problemele cetățenilor europeni este migrația ilegală și spune că frontierele externe ale UE trebuie întărite.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri