La restaurantul Salt Bae din Londra, unde o friptură costă 800 de euro, s-a închis căldura pentru că factura la energie e prea mare

Data actualizării: Data publicării:
salt bae
Salt Bae a devenit celebru în toată lumea datorită stilului original prin care sărează fripturile FOTO: Profimedia Images

Deși o friptură la restaurantul londonez al celebrului bucătar Salt Bae poate ajunge și la 800 de euro, clienții nu se mai bucură aici de confort termic, întrucât căldura a fost închisă, pe fondul creșterii facturilor la energie.

Nusr-Et steakhouse, restaurant amplasat în incinta hotelului Park Tower din Knightsbridge, unde preparatele sunt extrem de scumpe - porția de muschi wagyu costă 680 de lire sterline, iar o friptură tomahawk scoate din buzunarul clientului 630 de lire sterline - a transmis că a făcut un efort pentru a reduce costurile, chiar dacă a înregistrat o creștere a profitului, relatează The Guardian.

Compania, care a fost fondată de Salt Bae, un măcelar turc devenit un specialist în fripturi, al cărui nume real este Nusret Gökçe, a transmis că profiturile înainte de impozitare au crescut cu 44% în 2022, pentru că vânzările au crescut cu aproape 66%.

Astfel, pentru 2022, proprietarii localului londonez, descris de criticul Observer Jay Rayner drept un „restaurant ridicol”, au primit dividende de 2,8 milioane de lire sterline, cu aproape 2 milioane de lire sterline în plus față de anul anterior.

Restaurantul, care s-a lansat în 2021, și-a mai redus prețurile în ultima perioadă și a renunțat la anumite preparate, cum ar fi friptura acoperită cu aur de 1.450 de lire sterline, din cauza creșterii prețurilor. Singurul articol acoperit cu aur aflat acum în meniu, care odată era plin de tot felul de preparate din carne învelite în aur, este o baklava cu fistic care costă 50 de lire sterline.

Compania a spus că „a vrut să îmbunătățească eficiența energetică”, iar asta înseamnă „oprirea încălzirii centrale după închidere sau în timpul orelor de vârf, când oricum oamenii nu simt nevoia să fie cald” și stingerea luminilor după ora de închidere. Compania a spus că, de asemenea, a încercat să reducă orele de funcționare pentru „perdeaua de aer” – sistemul folosit pentru a preveni intrarea curenților prin uși.

Prețurile la energie au crescut în 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina. Chiar dacă în cazul de față anunțul pare mai curând ridicol, având în vedere prețurile practicate și profiturile înregistrate, majorarea costurilor la energie a afectat multe afaceri în Marea Britanie. Companiile au încercat să contracareze creșterea facturilor prin reducerea luminilor folosite, închiderea căldurii, în timp ce restaurantele și puburile au redus orele de funcționare, numărul de angajați și chiar și așa multe s-au închis.

Managerii Nusret UK au declarat că grupul de restaurante, care este controlat de conglomeratul turc Doğuş Group, a avut performanțe mai bune decât se estima.

La Londra, restaurantul lui Salt Bae este foarte popular și mulți vin aici în speranța că în vor întâlni pe acesta. Și se pare că printre admiratorii bucătarului turc se numără și David Beckham și Leonardo DiCaprio.

Salt Bae a devenit viral cu videoclipurile în care își prezintă stilul original de sărare a fripturilor, în timp ce poartă un tricou alb mulat și ochelari de soare. Pe Instagram, el este urmărut de 54 de milioane de fani.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri