Video Lansator de rachete rusesc, pulverizat de o dronă-kamikaze ucraineană. „Una din cele mai frumoase explozii din acest război”

Data publicării:
TOS ezgif.com-optimize (6)

Un lansator multiplu de rachete rusesc TOS-1A, supranumit „Buratino”, a fost pur și simplu pulverizat de o dronă ucraineană lansată de soldații Brigăzii 59. Imaginile cu lansatorul rusesc capabil să execute lovituri cu proiectile termobarice au ajuns pe rețelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lansatorul TOS-1A a fost lovit cu o dronă FPV (First-Person View, dronă care transmite în timp real imagini celui care o manevrează - n.r.), care a urmărit vehiculul, apoi a fost prăbușită intenționat asupra lansatorului, provocând o explozie gigantică, a cărei intensitate a fost probabil amplificată de rachetele pregătite de lansare.

„Este una din cele mai frumoase explozii pe care le-am văzut în acest război”, a fost comentariul pe contul NoelReport de pe rețeaua X, cont specializat în informații privind războiul dintre Rusia și Ucraina.

Armata rusă are lansatoare speciale de rachete termobarice TOS-1, poreclite „Buratino”.

Sistemele „Buratino” sunt considerate de către ruși „aruncătoare grele de flăcări” și pot lansa rachete termobarice pe o distanță de până la 9 kilometri.

O bombă cu vid, sau o armă termobarică, este alcătuită dintr-un container care conține un gaz și două încărcături distincte. Ajuns în zona țintei, primul detonator eliberează gazul din container, care se împrăștie și pătrunde în adăposturile sau fortificațiile nesigilate complet. A doua încărcătură „aprinde” apoi respectivul gaz și provoacă o uriașă minge de foc și o undă de șoc în urma căreia oxigenul din aerul înconjurător este „aspirat”.

Pe lângă efectele directe ale undei de șoc, bombele termobarice provoacă rupturi ale organelor interne și asfixiere în cazul persoanelor care se află în raza de acțiune a exploziei.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri