Serghei Lavrov acuză Occidentul că adoptă o retorică „hitleristă” la adresa Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Russian Foreign Minister Lavrov visits MGIMO University on Knowledge Day
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri că Occidentul adoptă o retorică „hitleristă” la adresa Rusiei. De asemenea, Lavrov a mai precizat că un „război total” a fost declanșat împotriva Federației Ruse și că țările occidentale nu mai fac niciun secret din politica de „sugrumare și distrugere” a economiei ruse, informează agenția rusă Tass.

„Astăzi, ni s-a declarat un adevărat război hibrid, un război total - un termen folosit de Germania lui Hitler este acum folosit de mulți politicieni europen atunci când vorbesc despre intențiile lor legate de Federația Rusă”, a spus Serghei Lavrov.

În opinia ministrului rus de Externe, scopurile țărilor occidentale sunt la vedere și declarate în mod public: „să distrugă, să spargă, să divizeze economia Rusiei și Rusia în ansamblul ei”.

Șeful diplomației ruse a mai spus că, prin impunerea de „sancțiuni ilegale” Rusiei, valorile pe care „colegii occidentali le predică Rusiei” - precum libertatea de expresie, economia de piață, inviolabilitatea proprietății private sau prezumția de nevinovăție - nu au de fapt nicio valoare.

Rusia a devenit țara vizată de cele mai multe și sancțiuni internaționale, după invadarea Ucrainei, pe 24 februarie. De asemenea, sute de companii și mari corporații occidentale au anunțat că nu vor mai face afaceri cu Rusia ori au decis să-și înceteze producția în această țară.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri