Video Liderul republicanilor din Senat, unul dintre principalii aliați ai lui Trump, l-a felicitat pe Biden pentru victoria în alegeri

Data actualizării: Data publicării:
Liderul majorității din Senat, Mitch McConnell. senator de Kentucky, a câștigat al șaptelea mandat la alegerile din 3 noiembrie 2020
Liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell. senator de Kentucky. Foto: Guliver/GettyImages

Liderul majorității republicane din Senatul american, Mitch McConnell, l-a felicitat pe președintele-ales Joe Biden pentru victoria sa în alegerile prezidențiale, recunoscând evidența abia după ce Colegiul Electoral a consfințit, luni, rezultatul alegerilor.

McConnell este unul dintre principalii aliați ai lui Trump din Congres și l-a susținut pe președintele în funcție atunci când a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanților, grăbind achitarea acestuia în procesul din Senat, dar și la numirea pe repede înainte a judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă a Statelor Unite.

„Din această dimineață, țara noastră are în mod oficial un președinte-ales și un vicepreședinte-ales. Multe milioane de americani am sperat că alegerile prezidențiale vor avea un rezultat diferit, însă sistemul nostru constituțional are procese care determină cine va intra în funcție în 20 ianuarie. Colegiul Electoral s-a pronunțat, așa că astăzi vreau să îl felicit pe Joe Biden. Președintele-ales nu este străin de Senat. El și-a devotat viața serviciului public. O felicit, de asemenea, și pe colega noastră din California, senatoarea Kamala Harris”, a spus Mitch McConnell, conform The Independent.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

McConnell este cunoscut pentru partizanatul său feroce

Unul dintre republicanii cunoscuți pentru partizanatul dur, McConnell a fost cel care a blocat numirea lui Merrick Garland, nominalizat de Barrack Obama la Curtea Supremă în martie 2016, după moartea lui Antonin Scalia.

McConnell a motivat atunci că președintele nu poate face nominalizarea pentru că este în ultimul an de mandat, deși nu exista niciun fel de prevedere constituțională în acest sens, iar timpul era mai mult decât suficient pentru a derula procedura. Data limită ar fi fost 3 ianuarie 2017, data la care urma să intre în funcție noul congres. Într-un final, Donald Trump a fost cel care a făcut numirea la Curtea Supremă, în persoana lui Neil Gorsuch.

McConnell nu și-a mai respectat, însă, propria rigoare în 2020, după moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg cu o lună și jumătate înainte de alegeri și a forțat procedura pentru confirmarea rapidă a lui Amy Coney Barrett, dovedind că motivul real pentru blocarea lui Garland în 2016 ținea doar de partizanatul său ideologic dur și de calcule politice. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...