Lovitura de grație pentru Harvey Weinstein. Producătorul, dat în judecată pentru trafic sexual

Data publicării:
harvey weinstein gwyneth palltow getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

După zecile de acuzații de hărțuire, abuz sexual și viol care au apărut la adresa lui, producătorul american Hervey Weinstein a fost dat în judecată pentru trafic sexual la ediția din 2004 a Festivalului de Film de la Cannes, scrie The Guardian, citat de News.ro.

harvey weinstein gwyneth palltow getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Actriţa aspirantă Kadian Noble susţine că producătorul a invitat-o în camera sa de hotel în 2004, în timpul Festivalului de Film de la Cannes, pretinzând că vrea să o distribuie într-un film. Ea mai susţine că Weinstein a început să o atingă în mod nepotrivit şi că a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu el.

„Totul va fi rezolvat pentru tine dacă te relaxezi”, i-ar fi spus producătorul.

Kadian Noble a intentat acest proces şi împotriva fratelui producătorului, Bob Weinstein, şi a companiei lor, Weinstein Company, pentru neglijenţă.

Potrivit procesului, ar fi fost implicat un producător anonim angajat la compania Weinstein, care ar fi vorbit cu Noble la telefon, sfătuind-o să îi facă pe plac lui Harvey Weinstein.

Purtătorul de cuvânt al lui Harvey Weinstein a negat acuzaţiile: „Domnul Weinstein neagă acuzaţiile legate de relaţii sexuale fără consimţământ. Domnul Weinstein repetă că nu s-a răzbunat niciodată pe nicio femeie care i-a refuzat avansurile”.

Acest proces a fost intentat în aceeaşi zi în care a fost făcută o plângere civilă în Marea Britanie de către o femeie care a dorit să îşi păstreze anonimatul, susţinând că a fost agresată sexual de Harvey Weinstein.

Autorităţile din diferite oraşe ar colabora în cazul Weinstein. Detectivi din Los Angeles au chestionat martori, în pregătirea unui dosar pe care să îl prezinte procurorilor. NYPD investighează două reclamaţii de viol, iar în Londra sunt anchetate alte două plângeri.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri