Video Lovitură de stat în Gabon. Mesajul președintelui Ali Bongo, după ce a fost arestat de junta militară

Data publicării:
Preşedintele gabonez Ali Bongo Ondimba
Preşedintele gabonez Ali Bongo Ondimba, plasat în arest la domiciliu, în urma loviturii de stat. Foto: Profimedia

Preşedintele gabonez Ali Bongo Ondimba, plasat în arest la domiciliu de soldaţii care l-au destituit miercuri printr-o lovitură de stat, le cere „tuturor prietenilor săi să facă zgomot”, într-un video postat pe reţelele de socializare, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

În înregistrare, pentru care nu se poate determina momentul când a fost realizată, Bongo apare aşezat într-un fotoliu şi dă asigurări că se află în „reşedinţa” sa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El spune în engleză: „Sunt Ali Bongo Ondimba, preşedintele Gabonului. Trimit un mesaj tuturor prietenilor noştri din întreaga lume pentru a le spune să facă zgomot” despre „oamenii care m-au arestat pe mine şi familia mea”, continuă el.

În vârstă de 64 de ani, Ali Bongo, care conduce Gabonul de peste 14 ani, a fost proclamat câştigătorul alegerilor de sâmbătă cu câteva momente înainte de lovitura de stat.

„Fiul meu este într-un loc, soţia mea este în alt loc, iar eu sunt la reşedinţă şi nu se întâmplă nimic, nu ştiu ce se întâmplă”, a spus Bongo. „Vă cer să faceţi zgomot”, repetă el de trei ori.

Fiul şi consilierul său apropiat Noureddin Bongo Valentin a fost „arestat” împreună cu alţi şase tineri membri ai anturajului profesional al lui Bongo, în special pentru „înaltă trădare”, „delapidare masivă de fonduri publice” şi „falsificarea semnăturii” şefului statului, au anunţat soldaţii pucişti în cursul dimineţii.

Armata nu a spus nimic despre soarta soţiei franco-gaboneze a preşedintelui, Sylvia Bongo Ondimba.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri