Lula acuză Israelul de genocid și spune că IDF poartă un război împotriva „femeilor și copiilor” din Gaza

Data publicării:
lula duce mana labarbie, ingandurat
Preşedintele brazilian, Lula da Silva Foto: Profimedia

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a acuzat Israelul de „genocid” împotriva palestinienilor în Fâşia Gaza şi a făcut o paralelă cu exterminarea evreilor pusă în aplicare de regimul hitlerist.

„Ceea ce se întâmplă în Fâşia Gaza nu este un război, este un genocid”, a declarat Lula la Addis-Abeba, în Etiopia, unde asistă la un summit al Uniunii Africane. „Acesta nu este un război cu soldaţi contra soldaţi. Acesta este un război între o armată foarte pregătită şi femei şi copii”, a adăugat liderul brazilian, veteran al stângii.

„Ceea ce se întâmplă în Fâşia Gaza cu poporul palestinian nu s-a produs în niciun un alt moment al istoriei. De fapt, aceasta s-a produs deja: atunci când Hitler a decis să-i ucidă pe evrei”, a declarat Lula.

Aceste afirmaţii fac parte din comentariile cele mai virulente față de conflictul în curs între Israel şi Hamas făcute de vreodată de Lula, marcantă voce a Americii Latine, a cărui ţară asigură, în prezent, preşedinţia prin rotaţie a G20.

Liderul de 78 de ani a condamnat atacul din 7 octombrie al Hamas împotriva Israelului, calificându-l drept „act terorist”, imediat după. Însă, de atunci el s-a arătat foarte critic la adresa campaniei militare de represalii a Israelului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri