Lupte dure pe frontul ucrainean. Rușii se regrupează, după ce ofensiva lor în zona Avdiivka a fost oprită

Data publicării:
militar cu cască își pune mâinile la urechi în timp ce un tanc trage pe fundal
Războiul din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Ofensiva rușilor în zona orașului Avdiivka, din estul Ucrainei, a fost oprită, dar trupele Moscovei se regrupează într-o zonă mai la sud, a declarat, marți, armata ucraineană, potrivit Sky News. În această zonă „fierbinte” a frontului se dau cele mai dure lupte.

Capturarea orașului Avdiivka luna trecută a oferit Rusiei un avans în est și l-a determinat pe Vladimir Putin să se angajeze că forțele Moscovei vor face progrese suplimentare.

În urma acestei mișcări, Ministerul Apărării al Rusiei a mai spus că forțele sale au capturat noi sate în zona orașului cucerit Avdiivka.

Acum, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Dmytro Lykhoviy, a recunoscut că forțele ruse au controlat parțial alte două sate, dar a spus că avansul lor a fost oprit.

„În același timp, spunem că în acest sector, cel mai fierbinte al frontului, reușim să stabilizăm situația și avansul inamicului a fost oprit”, a spus acesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În februarie, armata ucraineană a declarat că trupele depășite numeric au fost retrase din orașul Avdiivka. Comandanții ucraineni au spus însă că retragerea nu oferă niciun avantaj strategic pentru Rusia și unitățile au fost retrase cu pierderi minime.

Capturarea Avdiivka după luni de lupte a fost cel mai mare câștig al Rusiei în ultimele nouă luni.

Rușii au bombardat regiunea Sumî

Forțele ruse au bombardat de 44 de ori regiunea Sumî în ultimele 24 de ore lovind 11 comunități, a informat administrația militară regională. Un civil a fost rănit în Myropillia în urma bombardamentelor.

Atacurile au provocat peste 220 de explozii în zonă. Comunitățile Khotin, Yunakivka, Bilopillia, Myropillia, Krasnopillia, Velyka Pysarivka, Shalyhyne, Esman, Seredyna-Buda, Svesa și Druzhbivka au fost atacate.

Pe tot parcursul zilei, Rusia a atacat comunitățile cu artilerie, drone și lansatoare de grenade. Cel puțin 25 de mine au fost aruncate în comunitatea Velyka Pysarivka și alte 12 în satul Krasnopillia și zonele învecinate, a raportat armata ucraineană.

Locuitorii comunităților vulnerabile de frontieră din regiunea Sumy se confruntă cu atacuri aproape constante din partea forțelor ruse din apropiere. Rusia a lansat atacuri asupra regiunii aproape în fiecare zi din aprilie 2022.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri