Mai mulți farsori iranieni au fost arestați pentru că se prefăceau că se sinucid și că vor să comită crime în taxiurile din Teheran

Data publicării:
Polițiști și civili pe străzile Teheranului
Șeful poliției din Teheran: „Aceste persoane se joacă cu nervii şi cu siguranţa oamenilor, filmând cu camere ascunse pe străzile capitalei farse înfricoşătoare.” Foto: Profimedia Images

Poliția din Teheran, capitala Iranului, a arestat 17 autori de farse cu camera ascunsă acuzați că au provocat panică pe străzile orașului, potrivit presei locale. Unii dintre glumeți se prefăceau că se sinucid sau că vor să comită crime în taxiuri.

„Am arestat 17 persoane care au comis acte ilegale”, a declarat şeful poliţiei din Teheran, generalul Hossein Rahimi, citat de un ziar din Iran. Potrivit lui Rahimi, aceste „persoane se joacă cu nervii şi cu siguranţa oamenilor, filmând cu camere ascunse pe străzile capitalei farse înfricoşătoare”.

„Cu camera ascunsă” este numele dat unui gen de emisiuni TV umoristice în care o echipă de filmare îi pune pe oameni în situaţii neverosimile, făcându-i să creadă că este vorba de ceva real, scrie Agerpres.

Cei 17 farsori au studii superioare și lucrează în companii de renume. Voiau să devină faimoși pe Instagram

Unul dintre cei reţinuţi a povestit că a realizat o filmare în care a aruncat cu tort în feţele călătorilor pe scările metroului. „Am vrut să înveselesc oamenii şi să îmi cresc numărul de urmăritori pe pagina mea de Instagram”, a declarat autorul filmării pentru publicaţia Shahab.

Cu toate acestea, şeful direcţiei pentru securitate cibernetică din cadrul poliţiei din Teheran nu a apreciat nici umorul şi nici farsele cu camera ascunsă şi i-a acuzat pe autori că „răspândesc panica în rândul cetăţenilor”.

„Cei 17 arestaţi aveau cu toţii studii superioare şi lucrau în companii de renume”, a adăugat colonelul Davoud Moazzami.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri