A început goana pentru returnat cadourile de Crăciun

Data publicării:
oameni pe strada

În a doua zi de Crăciun, americanii şi britanicii s-au întors în magazine... Unii dintre ei au schimbat cadourile care nu le plac în timp ce alţii au vrut să profite de reduceri. În America, 10 la sută dintre cadourile de Crăciun sunt returnate în următoarele zile. În cazul cumpărăturilor făcute online, procentul se apropie de o treime.

În noiembrie şi decembrie, americanii au făcut cumpărături în valoare de 656 de miliarde de dolari. Din această sumă, aproape 66 de miliarde de dolari reprezintă cumpărături făcute înainte de Crăciun şi returnate apoi.

Magazinele fac şi reduceri, aşa că mulţi dintre cei care merg să returneze un cadou sfârşesc prin a cumpăra altceva, în medie cu 60 de dolari mai scump. Alţii îşi cheltuiesc cardurile cadou.

Şi în Marea Britanie, a doua zi de Crăciun lansează sezonul reducerilor de iarnă. Însă nu toţi cei care şi-au petrecut ziua în magazine au fost mulţumiţi.

Mai mulţumiţi de preţuri au fost turiştii, dar nu datorită reducerilor, ci a efectului pe care l-a avut Brexit asupra monedei britanice.

Magazinele din cartierul londonez West End se aşteptau la vânzări totale de 55 de milioane de lire, dintre care o treime făcute de străini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri