Avion prăbușit în Cuba

Data actualizării: Data publicării:
avion cuba aerogaviota

Un avion de pasageri s-a prăbușit, sâmbătă, în Cuba. Tragedia s-a soldat cu cel puțin opt morți. Inițial, presa locală a relatat că 39 de oameni și-au pierdut viața.

avion cuba aerogaviota

ACTUALIZARE 23.50. Bilanţul accidentului aviatic din Cuba pare a fi mai puţin grav decât se anunţa iniţial. Cel puţin 8 militari şi-au pierdut viaţa după ce avionul s-a prăbuşit în nord-vestul Cubei, la aproximativ 80 de km de capitala insulei, Havana. Oficialităţile au fost alertate după ce avionul, un model Antonov-26, a încercat să aterizeze forţat într-o regiune greu accesibilă şi a dispărut de pe radar. Nu se cunosc motivele care au dus la prăbuşirea avionului şi nici dacă cei 8 militari erau singurii ocupanţi ai avionului. Potrivit presei din Cuba, zborul nu era comercial, deşi aeronava aparţine unei companii aeriene locale.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Este vorba despre o aeronavă Antonov An-26, aparținând companiei cubaneze AeroGaviota.

Presa locală susţine că aeronava Aerogaviota a pierdut legătura cu controlorii aerieni şi a încercat să aterizeze forţat într-o zonă izolată din apropiere de Las Terrazas, la aproximativ 77 de kilometri de capitala Havana, informează News.ro.

”Este o zonă greu accesibilă de la nivelul solului, iar primele date indică faptul că nu există supravieţuitori”, a declarat o sursă pentru publicaţia Ciber Cuba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri