Avionul oficial al premierului canadian Trudeau s-a defectat în timpul unei vacanțe în Jamaica. Este al doilea incident în 4 luni

Data actualizării: Data publicării:
justin trudeau
Avionul oficial al premierului canadian Trudeau s-a defectat în timpul unei vacanțe în Jamaica. Este al doilea incident în 4 luni. Foto: Profimedia

Avionul premierului canadian Justin Trudeau s-a defectat în timpul unei călătorii în Jamaica. Este al doilea astfel de incident din ultimele patru luni, relatează bbc.com.

Forţele Armate Canadiene au precizat că au fost nevoite să trimită al doilea avion cu o echipă de reparaţii pentru a rezolva problema.

Trudeau se afla pe insula din Caraibe pentru o vacanţă de familie.

În septembrie anul trecut, plecarea lui Trudeau din India a fost amânată cu două zile din cauza unei defecţiuni mecanice.

Premierul, care trebuie să călătorească cu un avion militar din motive de securitate, a zburat spre Jamaica în data de 26 decembrie, potrivit bbc.com, citată de News.ro.

Problema a fost descoperită la 2 ianuarie, relatează CBC News. O zi mai târziu, al doilea avion a transportat o echipă de întreţinere pentru a remedia problema, a declarat o purtătoare de cuvânt a departamentului canadian de apărare.

Trudeau s-a întors în 4 ianuarie, aşa cum era programat iniţial.

Ambele avioane sunt CC-144 Challenger, achiziţii relativ noi ale Forţelor Armate Canadiene.

Justin Trudeau a trecut printr-o serie de incidente de călătorie în ultimii ani.

În septembrie, plecarea sa de la Delhi în urma unui summit G20 a fost întârziată după ce avionul său a întâmpinat o problemă mecanică nespecificată.

În timpul campaniei sale de realegere din 2019, un autobuz care transporta jurnalişti s-a ciocnit cu aripa unui avion închiriat de partidul liberal al lui Trudeau.

Mai târziu, în acelaşi an, el a fost nevoit să folosească un avion de rezervă pentru a participa la un summit NATO la Londra, după ce avionul original a fost avariat într-un accident în hangar. Însă a fost descoperită o problemă la aeronava de rezervă, iar premierul a fost nevoit să folosească al treilea avion pentru a se întoarce acasă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri