Foto Bani, mașini de lux și case confiscate într-un raid uriaș al poliției, în țara cu cea mai scăzută rată a criminalității

Data publicării:
mașini de lux într-un garaj
Poliția din Singapore a declarat într-un comunicat că marți au mai fost confiscate și 94 de locuințe, inclusiv case din unele dintre cele mai căutate zone ale țării, împreună cu 50 de vehicule de lux. Sursa foto: Facebook

Poliția din Singapore a confiscat bunuri în valoare de 735 de milioane de dolari, inclusiv case, bani, mașini și ceasuri de lux, într-una dintre cele mai mari anchete ce vizează infracțiunile de spălare de bani și fals în acte, transmite BBC.

Lingouri de aur, genți de designer, vin și 23 de milioane de dolari în numerar au fost printre obiectele confiscate în cadrul raidurilor.

Poliția a arestat zece persoane în cadrul operațiunii, toate deținând pașapoarte străine.

Raidurile de această dimensiune sunt rare în Singapore, staul cu una dintre cele mai scăzute rate ale criminalității din lume.

Poliția din Singapore a declarat într-un comunicat că marți au mai fost confiscate și 94 de locuințe, inclusiv case din unele dintre cele mai căutate zone ale țării, împreună cu 50 de vehicule de lux.

Poliția a spus că numerarul confiscat era în bancnote locale și în alte valute

Zece persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 44 de ani, au fost arestate pentru presupuse infracțiuni de spălare de bani și fals. Poliția a spus că cei arestați aveau pașapoarte din China, Cambodgia, Turcia și Vanuatu.

Potrivit poliției, grupul a fost „suspectat că este implicat în spălarea banilor proveniți din infracțiuni prin activități ale crimei organizate cu ramificații internaționale, inclusiv înșelătorii și jocurile de noroc online”.

În cadrul operațiunii au fost confiscate peste 250 de genți și ceasuri de lux

„Avem toleranță zero față de utilizarea Singapore ca un refugiu sigur pentru criminali”, a declarat David Chew, directorul Departamentului de Afaceri Comerciale al poliției, care investighează criminalitatea gulerelor albe.

"Mesajul nostru către acești criminali este simplu - dacă vă prindem, vă vom aresta. Dacă găsim câștigurile tale nelegiuite, le vom confisca. Ne vom ocupa de tine folosind la maximum forța legilor noastre", a adăugat el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliția a declarat că alte 12 persoane asistau la investigații, în timp ce alte opt sunt în prezent pe lista de urmăriți.

Banca centrală și autoritatea de reglementare financiară a țării, Autoritatea Monetară din Singapore, a declarat că a fost în contact cu instituții financiare „unde au fost identificate fondurile potențial afectate”.

Acesta a adăugat că va lua „măsuri ferme” împotriva instituțiilor care nu îndeplinesc cerințele oficiale de combatere a spălării banilor.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri