Belgia va reclama Germania la UE pentru că îi plătește prea prost pe români

Data publicării:
20032013 20belgia-55935

Oficialii belgieni consideră situaţia scandaloasă, iar demersul lor vine în urma sesizărilor unor companii belgiene din domeniul cărnii, care acuză concurenţa neloială a germanilor.

Totul, în condiţiile în care numeroase firme de profil din Belgia au început să se mute în Germania, atrase de costurile de producţie sensibil mai mici.

Cei doi miniştri, al Economiei Johan Vande Lanotte şi al Muncii Monica De Coninck, au decis să depună plângere împotriva autorităţilor germane la Comisia Europeană (CE), în baza unor mărturii ale muncitorilor, sindicatelor şi miniştrilor regionali germani, informează Mediafax.

"Vom scrie CE pentru a-i cere să pună capăt acestor practici. Nu căutăm confruntarea cu altă ţară, ci este vorba despre a denunţa practici scandaloase", au anunţat Vande Lanotte şi De Coninck, citaţi de Le Soir.

Potrivit Le Soir, Germania respectă directivele europene, acceptând detaşarea muncitorilor din Europa de Est, dar există numeroase fraude ce au ca rezultat faptul că mii de muncitori lucrează în această ţară în condiţii deplorabile, nu cu titlu provizoriu, aşa cum prevede legea, ci în mod definitiv, prin intermediul unor societăţi fictive.

De asemenea, în anumite sectoare, ca cel al cărnii, dar şi în horticultură, cultivarea legumelor şi prelucrarea lemnului, în Germania nu există salariu minim. "Atunci, totul este permis. Nu este încălcată legea, pentru că nu există una", denunţă Vande Lanotte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri