Brigitte Bardot îi scrie lui Trump că e „inapt să guverneze” după decizia lui de a reautoriza trofeele de elefanți

Data publicării:
brigitte bardot
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Brigitte Bardot a denunțat decizia Washingtonului de a autoriza din nou importul de trofee provenind de la elefanți uciși în Zimbabwe și în Zambia și a afirmat că Donald Trump este „inapt să guverneze”, într-o scrisoare adresată vineri președintelui american, relatează AFP.

brigitte bardot
FOTO: Gulliver/ Getty Images

„Niciun despot din lume nu-și poate asuma responsabilitatea de a ucide specii atât de vechi și care fac parte din patrimoniul mondial al umanității", a scris fosta actriță franceză după anunțul controversat al agenției federale americane care răspunde de chestiunea vânătorii și a pescuitului, potrivit Agerpres.

U.S. Fish&Wildlife Service (USFWS) a anunțat joi că "va emite permise care autorizează trofeele de elefanți vânați de plăcere în Zimbabwe până la 31 decembrie 2018", provocând numeroase critici din partea asociațiilor de apărare a animalelor.

"Elefantul este un animal unic, magic, sacru, respectat și protejat. Acțiunile dumneavoastră confirmă zvonurile potrivit cărora sunteți inapt să guvernați", a scris în scrisoare vedeta de 83 de ani, denunțând un "act criminal".

Potrivit organizației Great Elephant Census, numărul de pachiderme a scăzut cu 30% între 2007 și 2014 în Africa, cu o scădere cu 6% în cazul Zimbabwe.

În aprilie, președinta și fondatoarea fundației Bardot a denunțat deja o lege promulgată de Donald Trump care autoriza vânătoarea în rezervațiile protejate din Alaska.

Ea l-a interpelat pe contul său de Twitter pe președintele american și i-a cerut să revină asupra "acestei decizii absurde care este o crimă a umanității contra naturii".

"Încă o dată vă afișați disprețul față de necesitatea indispensabilă de a conserva natura, de a apăra biodiversitatea", a mai scris ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri