Când a aflat că va fi condamnat la moarte, un criminal și-a pierdut controlul în sala de judecată. Camerele au filmat reacția lui VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
condamnat
Când a aflat că va fi condamnat la moarte, un criminal și-a pierdut controlul în sala de judecată FOTO: captură video WINK-TV

Un bărbat condamnat pentru uciderea unei fetițe de 11 ani și a femeii care o supraveghea, în urmă cu mai bine de trei decenii, a fost condamnat la moarte de un judecător din sud-vestul Floridei. Înainte de pronunțarea sentinței, criminalul, Joseph Zieler, și-a atacat avocatul în sala de judecată, lovindu-l cu cotul în față.

10 din 12 jurați au recomandat ca Zieler să fie condamnat la moarte după aproximativ cinci ore de deliberări, potrivit instanței. Anterior, același juriu l-a găsit pe Zieler, 60 de ani, vinovat de două crime. În 1990, el le-a ucis pe Robin Cornell, de 11 ani, și pe Lisa Story, de 32 de ani, potrivit CBS News.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înainte ca sentința să fie pronunțată oficial, Zieler a fost adus în sala de judecată încătușat. În imaginile filmate de o televiziune locală se vede cum el l-a strigat pe avocatul Kevin Shirley, iar acesta s-a aplecat pentru a asculta ce are să-i zică Zieler. Însă Zieler nu voia să-i spună nimic. În schimb, l-a atacat lovindu-l cu cotul în cap pe avocat.

Doi gardieni l-au imobilizat imediat pe Zieler, apoi l-au escortat în afara sălii de judecată.

Avocatul Shirley a spus că a scăpat ușor după incident. „Nu aveam idee că va face așa ceva. Evident, a plănuit asta. În timp ce era scos afară a spus că îi pare rău că nu a dat bine".

Nu este prima ieșire a lui Zieler. În timpul procesului el a țipat la juriu și a făcut gesturi vulgare.

Zieler a fost condamnat la închisoare pentru altă agresiune în 2016. Atunci s-a stabilit că ADN-ul său era la locul crimelor din 1990.

Fetița și femeia au fost găsite moarte într-un apartament din Cape Coral, la 140 km de Tampa, în mai 1990. Mama lui Robin fusese plecată în timpul nopții și a descoperi cadavrele când s-a întors acasă. Anchetatorii au spus că ambele victime au fost agresate sexual.

Zieler a șocat pe toată lumea cu afirmațiile făcute în timpul procesului. El a susținut că s-a culcat cu mama lui Cornell cu câteva luni înainte de crimă, încercând astfel să justifice prezența ADN-ului în locuință.

Zieler a țipat la juriu și a făcut gesturi vulgare pe tot parcursul procesului. Cel de-al doilea avocat al său, Lee Hollander, a spus: „Conduita lui nu a ajutat. Dacă ești deja în groapă, nu mai săpa”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri