Soţul premierului Luxemburgului „uitat” din descrierea fotografiei cu partenerii liderilor NATO

Data actualizării: Data publicării:
casa-alba-tw

Casa Albă a omis numele lui Gauthier Destenay, soţul premierului Luxembourgului Xavier Bettel, din descrierea fotografiei oficiale a partenerilor liderilor NATO, făcută săptămâna aceasta la summitul de la Bruxelles, relatează The Guardian.

Destenay, un arhitect belgian, s-a căsătorit cu Bettel în 2015, devenind primul soţ de acelaşi sex al unui lider al unui stat membru UE, notează News.ro.

Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, a fost identifictă de două ori în descrierea iniţială a fotografiei oficiale, făcută de Andrea Hanks şi publicată pe Facebook, alături de alte poze făcute în timpul turneului de nouă zile al lui Trump în străinătate.

Numele lui Destenay a fost trecut ulterior în descriere.

Explicaţia originală era: „Prima Doamnă Melania Trump alături de regina Mathilde a Belgiei şi alţi parteneri ai liderilor NATO: Prima Doamnă a Turciei, Emine Erdogan, a Islandei, Thora Margret Baldvinsdottir; Prima Doamnă a Franţei Brigitte Trogneux; Prima Doamnă Melania Trump; a Sloveniei Mojca Stropnik; a Bulgariei Desislava Radeva; a Belgiei Amélie Derbaudrenghien şi a Norvegiei Ingrid Schulerud, în timpul vizitei ei de joi, 25 mai 2917, la Palatul Regal din Bruxelles.”

Destenay, zâmbind şi îmbrăcat într-un costum închis la culoare, cămaşă albă şi cu cravată albastru deschis, este vizibil clar în fotografie, în spatele Melaniei Trump.

De altfel, apariţia sa în fotografiile de grup de la Bruxelles, de săptămâna aceasta, a provocat numeroase comentarii în presă şi online.

Înainte de a modifica descrierea, Casa Albă nu a răspuns cererilor de comentariu.

Spre deosebire de alte părţi ale moştenirii lui Barack Obama, legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex nu a fost pusă sub semnul întrebării în timpul preşedinţiei lui Trump.

Căsătoria lui Destenay şi Bettel nu este prima între persoane de acelaşi sex la nivelul liderilor politici ai lumii. În 2010, premierul islandez Johanna Siguroardottir a devenit primul lider în exerciţiu din lume care s-a căsătorit cu partenera sa de acelaşi sex.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri