Cazul special al Adelei, o româncă din Italia care s-a sinucis de frica iubitului aflat în arest. Chinurile la care a fost supusă

Data actualizării: Data publicării:
tanara blonda cu haine rosie
O româncă de 32 de ani stabilită Riesi, Sicilia, a fost găsită moartă în locuința ei, după ce s-ar fi sinucis de frica iubitului FOTO: La Stampa

O româncă de 32 de ani stabilită Riesi, Sicilia, a fost găsită moartă în locuința ei, după ce s-ar fi sinucis de frica iubitului ei extrem de violent. Culmea este că tocmai acesta a alertat autoritățile anunțându-le prin telefon că femeia avea de gând să-și pună capăt zilelor.

Adela Gabriela L. a început în 2020 o relație cu Răzvan B., de 26 de ani, de asemenea, român. Povestea lor a fost una complicată încă de la început. Femeia a fost supusă la chinuri îngrozitoare, la bătăi, abuzuri sexuale, violuri și amenințări. Astfel, ea a ajuns de mai multe ori la spital și la poliție, iar într-un final, anul acesta, bărbatul a fost condamnat în primă instanță la 11 ani de închisoare pentru actele de violență extremă ale cărei victimă a fost iubita lui, relatează La Stampa.

Aflat în arest la domiciliu, bărbatul a continuat să-și țină sub teroare iubita. O suna în permenență ca să o amenințe și i-a trimis nenumărate mesaje explicite. Terorizată, pe data de 28 iunie, Adela s-a dus din nou la poliție și a înaintat o nouă plângere împotriva bărbatului.

Astfel, Parchetul a deschis o anchetă și a cerut instanței o măsură preventivă mai dură împotriva bărbatului.

Se pare că la o zi după ce a depus noua plângere, Adela a fost cea care l-a sunat pe Răzvan și i-ar fi spus că ar avea de gând să se sinucidă. Acesta a alertat autoritățile, iar echipajul care s-a deplasat la locuința ei a găsit-o fără viață, spânzurată.

Alfredo Antoniozzi, fost europarlamentar, membru al partidului „Forza Italia” fondat de Silvio Berlusconi, a reacționat după această dramă: „Trebuie să luăm atitudine și să-i facem dreptate acestei sărmane fete care s-a sinucis pentru că a fost chinuită de un monstru. În primul rând, cum a fost posibil ca din arest la domiciliu agresorul ei să o hărțuiască și să o persecute în continuare? Sper că ministrul Nordio (Carlo Nordio, ministrul Justiției din Italia - n.r.) va face lumină în acest caz. Este cu adevărat o moarte care ne îndurerează și care ar fi putut fi evitată”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri