Cazul tulburător al unei fetițe violate la 2 ani a revoltat o țară întreagă. Controversele din anchetă: „Au găsit un țap ispășitor”

Data actualizării: Data publicării:
copil abuzat
Foto: Shutterstock

Nu i se cunoaște chipul, nu i se știe nici măcar numele, dar o țară întreagă s-a revoltat în fața suferinței pe care ar fi îndurat-o. Este vorba despre o fetiță care are acum 3 ani și care în urmă cu un an ar fi fost violată. A fost reținut un suspect, dar probele împotriva sa sunt foarte slabe. Acum, o țară întreagă cere ca fetei să i se facă dreptate, relatează BBC.

S-a întâmplat în 16 mai 2018. „Victoria”, așa cum a fost numită fetița, a mers la grădiniță în Naypyidaw, capitala țării. A fost violată la un moment dat, în timpul zilei, înainte să se întoarcă acasă, potrivit familiei și poliției.

În acest caz a fost arestat un suspect, dar dovezile împotriva sa sunt puține, iar cazul e plin de contradicții.

Poliția spune că fetița a fost examinată medical și că doctorii au arătat că a fost abuzată sexual.

Tatăl copilei spune că, atunci când i s-au arătat imaginile de pe camerele de supraveghere, l-a indicat pe cel care a agresat-o, spunând „Ko Ko a făcut-o, la școală”. Ko Ko este temenul folosit în birmană pentru a descrie un bărbat tânăr.

Polițiștii spun că l-au prins pe suspect. Ar fi vorba despre un șofer al școlii, Aung Kyaw Myo, cunoscut și ca Aung Gyi. Bărbatul a fost reținut, dar a fost eliberat din lipsă de probe.

Între timp, povestea „Victoriei” s-a răspândit pe rețelele sociale. Un oficial din Ministerul Sănătății și Sportului, Win Ko Ko Thein, a landat campania „Dreptate pentru Victoria” și a subliniat discrepanțele din acest caz. Bărbatul a fost arestat pentru defăimare, dar campania lui s-a viralizat. A fost susținută de celebrități, iar mii de utilizatori de Facebook și-au schimbat fotografiile de profil cu emblema campaniei. Pe geamurile mașinilor au apărut stickere cu această campanie.

Guvernul a fost invadat de mesaje publice, a spus în 30 iunie un purtător de cuvânt al premierului Aung San Suu Kyi, care a precizat că Executivul a cerut poliției să „investigheze cazul până când adevărul va ieși la lumină”.

Dar furia a crescut în Myanmar. În mediul online au început să circule numeroase teorii. Iar când primul suspect, Aung Gyi, a fost arestat din nou, revolta a ajuns la un nou nivel: mulți cred că a fost găsit un țap ispășitor, astfel încât autoritățile să poată spune că și-au făcut datoria.

Peste 6.000 de oameni îmbrăcați în alb au manifestat în fața Departamentului Central de Investigații din Yangon, scandând: „Vrem dreptate”. Demonstrații similare au avut loc în alte orașe din țară.

Dar oamenii nu au cerut dreptate doar pentru „Victoria”, ci și ca autoritățile să ia măsuri pentru a opri numărul tot mai mare de agresiuni sexuale, mai ales asupra copiilor.

Potrivit datelor guvernamentale, numărul violurilor raportate în Myanmar a crescut cu 50% în ultimii doi ani, iar aproape două treimi dintre victime sunt copii.

Aceasta în condițiile în care unele comunități din Myanmar le încurajează pe victime să se mărite cu agresorii.

Între timp, mulți oameni se îndoiesc de vinovăția bărbatului arestat. Ei spun că din imaginile de pe camerele de supraveghere din ziua atacului reiese că suspectul nu ar fi avut timp să comită un viol.

E imposibil, toți profesorii am fost cu elevii tot timpul”, a spus unul din educatorii de la grădiniță. La fel cred și alți educatori, care spun că au fost tot timpul cu copiii.

Tatăl „Victoriei” nu critică pe față poliția, dar spune că alte imagini de pe camerele de supraveghere s-au pierdut și că ancheta „nu merge”.

Vreau să știu adevărul. Nu voi renunța niciodată, indiferent cât durează. Este o crimă împotriva unui copil nevinovat”, spune el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...