Canicula din UK topește pistele avioanelor. Cea mai mare bază aeriană din țară a fost închisă. Aeroportul Luton a suspendat zborurile

Data actualizării: Data publicării:
RAF A400M maintenance
Cea mai mare bază aeriana din Marea Briantie a fost închisă din cauza temperaturilor extreme. Foto: Profimedia Images

Royal Air Force a oprit toate zborurile de la baza militară Brize Norton din Oxfordshire din cauză că „pista s-a topit”, scrie Sky News, care citează o sursă militară.

Decizia de a închide pista celei mai mari baze aeriene din Marea Brianie a fost luată luni dimineață, din cauza temperaturilor extreme din Regatul Unit.

Au fost implementate planuri de urgență pentru a se asigura că nu există niciun impact asupra operațiunilor militare, a precizat o a doua sursă pentru postul de știri britanic. Aceasta a confirmat că pista a fost afectată de căldură.

Pistele pot fi considerate nesigure pentru utilizare atunci când temperaturile sunt foarte mari.

Aeroportul din Luton a suspendat zborurile din cauza problemelor cu pista

Zborurile au fost suspendate luni pe aeroportul Luton din apropiere de Londra, după ce pe suprafaţa pistei a fost descoperit un defect cauzat de temperaturile caniculare, transmite Reuters.

„În urma temperaturilor ridicate de astăzi, un defect a fost identificat pe suprafaţa pistei. Inginerii au fost chemaţi imediat la faţa locului şi în prezent sunt în desfăşurare lucrări de reparaţie în vedere reluării operaţiunilor cât mai curând posibil”, precizează pe Twitter aeroportul, care este folosit în principal de companii aeriene low-cost.

În Marea Britanie s-ar putea înregistra în această săptămână 40 de grade Celsius, ceea ce ar fi un record de căldură, în istoria măsurătorilor meteorologice.

Institul de meteorologie britanic Met Office a emis prima alertă „roşie” pentru căldură extremă, avertizând asupra unui „risc la adresa vieţii”. Astfel, în sudul Angliei temperaturile ar putea depăşi luni sau marţi 40 de grade Celsius, ceea ce ar însemna prima oară când această țară s-ar confrunta cu un „cod roșu de caniculă”.

De asemenea, în Dublin a fost înregistrată luni cea mai mare temperatură din istoria măsurătorilor. În capitala Irlandei au fost 32,5 grade.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri