Ce s-a întâmplat cu adepții lui Charles Manson?

Data publicării:
charles-manson-2-1024x576

Cel mai periculos criminal din Statele Unite a murit în închisoare, duminică. Charles Manson, un guru psihopat, i-a îndemnat pe mai mulți dintre discipolii săi să-i ucidă la întâmplare pe locuitorii cartierelor elegante ale albilor din Los Angeles. Să vedem însă ce-a mai rămas din „familia Manson”, care se află la originea a cel puțin nouă asasinate.

charles manson

A terorizat America la sfârșitul anilor 1960. Charles Manson, periculosul guru, a murit duminică, 19 noiembrie, la vârsta de 83 de ani, în închisoare. În plină perioadă hippie, celebrul infractor, deja obișnuit cu șederile prin închisoare, a creat în jurul lui și al unei profeții inspirate de cântecele Beatles o adevărată „familie” de adoratori.

Comunitatea, alcătuită mai ales din tinere care evadaseră din viața lor mai degrabă burgheză, s-a instalat la Spahn Ranch, în apropiere de Los Angeles. Aici Manson, care se prezenta drept reîntruparea lui Iisus, a imaginat o serie de crime pentru a provoca o luptă între albi și negri. 

La proces, Charles Manson și patru membri ai sectei sale au fost condamnați la pedeapsa cu moartea. În 1972, pedepsele au fost comutate la închisoare pe viață. Acum, Manson a murit. Iată ce s-a întâmplat cu ceilalți patru:

Susan Atkins

susan atkins
Susan Atkins, captură YouTube dintr-un interviu acordat în 1976

Abia împlinise 18 ani când l-a întâlnit pe Charles Manson, cel care a rebotezat-o Sadie Mae Glutz. A fugit din casa părinților și a renunțat la liceu. La proces, pentru a-și explica fuga, a povestit că părinții ei erau alcoolici și că a fost violată de o rudă. În 1968, a dat naștere unui băiețel, care nu era al lui Charles Manson, dar pe care guru l-a botezat Zezozose Zadfrack Glutz. Copilul i-a fost luat.

Susan Atkins a fost arestată în 1969, acuzată și apoi găsită vinovată pentru uciderea lui Gary Hinman, un prieten al lui Charles Manson. În închisoare, ea a mărturisit că este vinovată și de asasinarea lui Sharon Tate, soția regizorului Roman Polanski, și de uciderea cuplului LaBianca, crime pe care le-a comis împreună cu alți membri ai sectei, la 10 august 1969. În total, Susan Atkins a fost implicată în opt crime comise de „Manson family”.

În închisoare, ea devine o „creștină născută din nou”, publică o autobiografie intitulată Child of Satan, Child of God, se căsătorește de două ori și face zece cereri de eliberare, toate refuzate. În 2008 a fost spitalizată din cauza unui cancer cerebral. I s-a amputat, de asemenea, un picior. A decedat, din cauza cancerului, la 24 septembrie 2009, într-o închisoare pentru femei, Chowchilla, în California.

Leslie Van Houten

leslie van houten
Leslie Van Houten, în 2017, captură NBC News

„Credeam că era Hristos”, a povestit Leslie Van Houten. Tânăra originară din Altadena, California, a început să ia droguri halucinogene după divorțul părinților săi. În 1968, îl aude vorbind pe Charles Manson și se alătură grupului în septembrie același an. Participă la masacrul cuplului LaBianca, înjunghiind-o de nu mai puțin de 16 ori pe Rosemary LaBianca. La proces, a fost printre puținii inculpați care au arătat că regretă ce au făcut. A explicat că a încercat să-și șteargă urmele și că și-a ars hainele.

Acum, la 68 de ani, se află în închisoarea Corona, în California, unde este o deținută model. Din nou și-a exprimat părerea de rău și spune că la momentul comiterii faptelor era bolnavă mintal și lua mult LSD. Totuși, toate cele 20 de solicitări de eliberare condiționată i-au fost refuzate.

Patricia Krenwinkel

patricia krenwinkel
Patricia Krenwinkel (captură NYT)

A lăsat totul pentru a se dărui relației sale romantice cu Charles Manson, la numai trei zile după ce l-a întâlnit la o petrecere. Patricia Krenwinkel avea 19 ani și era secretară la Los Angeles. „Mi-aduc aminte că am înjunghiat-o, am înjunghiat-o încă o dată și apoi încă o dată”, a povestit ea la proces, explicând cum a ucis-o, la 9 august 1969, pe Abigail Ann Folger, în vila unde se afla și Sharon Tate. Și Patricia Krenwinkel a fost implicată în uciderea cuplului LaBianca, în noaptea următoare.

Astăzi are 69 de ani și este în închisoarea Corona, California, conform New York Times.  Deja e închisă de 47 de ani, adică e femeia din SUA care a stat cel mai mult în spatele gratiilor. Cele 13 cereri de eliberare condiționată i-au fost refuzate. 

Charles Watson

Înainte de întâlnirea sa cu Charles Manson, Charles Watson era un elev model, recunoscut și ca un sportiv excelent. Studia la Dallas. Nu părea să aibă nimic a face cu cel care a pronunțat fraza următoare în fața uneia dintre victimele masacrului din 9 august 1969: „Eu sunt diavolul și sunt aici pentru a-i face treaba”.

Devenit un veritabil asistent al lui Manson, după comiterea crimelor el a reușit inițial să fugă în Texasul natal. Nu a fost judecat alături de restul „familiei Manson”, dar atunci când a fost extrădat, a pus vina pe nebunia provocată de abuzul de droguri halucinogene. A fost găsit vinovat de crimă cu premeditare și condamnat la moarte. Ulterior, ca și în cazul celorlalți, pedeapsa i-a fost comutată la închisoare pe viață. Azi, Charles Watson are 71 de ani și are patru copii concepuți în timpul vizitelor conjugale din închisoare. Cea de-a 17-a cerere de eliberare condiționată i-a fost refuzată în 2016. Se află în închisoarea Mule Creek, din California. 

Linda Kasabian

linda kasabian
Linda Kasabian intervievată de CNN, în 2009

Martor-cheie în procesul „familiei Manson”, Linda Kasabian a beneficiat de imunitate în schimbul mărturiei. Tânăra avea 20 de ani în momentul crimelor. Simțindu-se respinsă de soțul ei, ea s-a alăturat sectei de la ranch-ul lui Charles Manson la 4 iulie 1969. L-a găsit pe guru „magnific, în veșmintele sale de piele de căprioară”. În ciuda fascinației pe care o avea pentru el, nu a participat la masacre. În două rânduri, a însoțit grupul, dar a stat deoparte. Două zile mai târziu, a fugit și s-a întors la mama sa, în New Hampshire. În timpul procesului, a dat asigurări că nu era capabilă să comită ceva atât de bestial. Azi, are 68 de ani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri