Cea mai bătrână femeie din Italia a murit la 113 ani. Nu a plecat niciodată din regiunea în care s-a născut

Data publicării:
Domenica Ercolani
Foto: Captură Twitter

Cea mai vârstnică persoană din Italia, Domenica Ercolani, născută la Urbino şi casnică întreaga sa viaţă, a murit, vineri, la Pesaro, în regiunea Marche, la vârsta de 113 ani, transmite, duminică, agenția italiană de presă, ANSA.

Născută în oraşul cultural Urbino din Marche pe 3 iulie 1910, Domenica Ercolani s-a căsătorit cu un şef de gară şi nu a părăsit niciodată provincia Pesaro-Urbino. Fiica sa, Alessandra Rupalti, în vârstă de 87 de ani, i-a fost alături până la sfârşitul vieţii, mai scrie ANSA, citată de Agerpres.

Ercolani nu a luat niciodată medicamente şi nu a suferit de boli incapacitante. Medicul ei a declarat că „avea un fizic excepţional”. Ultima din cinci fraţi, Domenica Ercolani a avut doi copii.

Ea şi-a trăit viaţa în preajma locuinţei, trezindu-se la ora şapte, luând un mic dejun copios şi apoi ascultând Teleradio Padre Pio pentru restul zilei. Ercolani nu refuza niciodată un pahar cu vin, combinat cu mese uşoare.

Uşa ei a fost mereu deschisă pentru cei care o vizitau şi obişnuia să spună „trăieşti mai bine dacă eşti bun”, potrivit ANSA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri