Cea mai mare bancă din Cipru a fost luată cu asalt de angajați

Data publicării:
26032013 20nicosia-57007

Oamenii au intrat în sediul băncii şi spun că nu vor pleca de acolo până când nu vor primi asigurări că nu vor urma concedieri masive. În cursul după-amiezii, preşedintele Bank of Cyprus şi-a depus demisia, nemulţumit de prevederile planului de salvare convenit cu UE şi FMI, potrivit căruia cei care au depozite mai mari de 100.000 de euro la această bancă vor pierde până la 30 % din bani. Şi elevii şi studenţii au protestat astăzi la Nicosia. Mii de tineri au marşăluit spre palatul prezidenţial.

Aproximativ 3.000 de tineri au protestat la Nicosia.

Angajaţii Băncii Populare sunt primii vizaţi de concedieri, în condiţiile în care instituţia va dispărea pur şi simplu.

Cei care au depozitele mai mari de 100.000 de euro de la Bank of Cyprus vor pierde aproape o treime din bani. După anunţarea planului de salvare, preşedintele Bank of Cyprus şi-a dat demisia.

Lipsa de lichidităţi din ultimele zile i-a determinat pe unii patroni de magazine să-şi lichideze afacerea. Joi, când se vor deschide băncile, se aşteaptă ca oamenii să ia cu asalt ghişeele pentru a obţine informaţii şi pentru a retrage bani. Ciprul s-a bucurat, în ultimele decenii, de statutul de centru financiar, însă acum va avea nevoie de ani buni pentru a găsi un alt sistem economic viabil, spun specialiştii în economie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri