Video Ceremonii fastuoase la Phenian de Revelion. Kim Jong Un a fost aclamat ca un megastar de zeci de mii de oameni

Data actualizării: Data publicării:
DICTATOR COREEA DE NORD
Kim Jong Un. Foto: Profimedia Images

Ceremonii fastuoase la Phenian în noaptea dintre ani. Alături de soție și de fiica sa, Kim Jong Un a sărbătorit Revelionul cu membrii de partid și a fost acalamat ca un zeu de zeci de mii de nord-coreeni. Spectacolul dat în cinstea noului an a inclus demonstrații de patinaj, acrobație și un concert susținut de un cor.

Evenimentul vine la finalul unei reuniuni de cinci zile a partidului, în care Kim Jong Un a anunțat drept priorități pentru 2024 consolidarea arsenalului nuclear al țării și lansarea de noi sateliți spion.

Kim a spus că măsurile SUA și ale aliaților săi împotriva Phenianului au fost fără precedent în 2023, împingând Peninsula Coreeană în pragul războiului nuclear. Potrivit Agenției Centrale de Știri din Coreea (KCNA), el a declarat: "Situația gravă ne cere să accelerăm lucrările pentru a dobândi capacități copleșitoare de răspuns la război și o pregătire militară completă și perfectă pentru a suprima orice tip de provocări din partea inamicilor dintr-o lovitură".

El a făcut remarcile în timpul unei reuniuni de cinci zile a Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare, pentru a stabili obiectivele statului pentru anul viitor, care s-a încheiat sâmbătă.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri