Coreea de Nord a mai lansat două rachete balistice

Data actualizării: Data publicării:
lansara unei rachete
Coreea de Nord a mai lansat două rachete balistice. Profimedia

Coreea de Nord a lansat luni două rachete balistice în mare, de pe coasta de est a peninsulei coreene, a anunţat statul-major sud-coreean, conform Reuters.

O lansare a fost semnalată şi de Ministerul japonez al Apărării, care a indicat că ar putea fi vorba de o rachetă de tipul respectiv. Presa niponă a relatat însă despre mai multe lansări, citând o sursă guvernamentală de la Tokyo.

Informaţiile au apărut în contextul creşterii tensiunilor în regiune, unde Coreea de Sud şi Statele Unite iau măsuri pentru sporirea capacităţii de luptă, prin desfăşurarea unor active militare strategice, ca reacţie la programul de înarmare nord-coreean.

Phenianul a reacţionat vehement la prezenţa unui submarin american înarmat cu rachete nucleare într-un port sud-coreean, susţinând că evenimentul fără precedent după deceniul 1980 ar putea îndeplini criteriile pentru utilizarea armamentului nuclear al Coreei de Nord.

Luni, în Coreea de Sud a sosit încă un submarin similar al Statelor Unite, la o bază navală din insula Jeju, pentru a încărca echipamente militare în timpul unei misiuni operaţionale despre care nu s-au dat detalii.

Coreea de Nord a lansat la sfârşitul săptămânii trecute mai multe rachete de croazieră în mare de pe coasta de vest, subliniaza Reuters, citată de Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri