Coreea de Nord trimite spioni în afara țării pentru a preveni dezertările

Data actualizării: Data publicării:
adunarea nord-coreeana GettyImages-104517396 7082015

Coreea de Nord a trimis peste 300 de ofițeri de securitate sub acoperire în jurul lumii cu scopul de a spiona personalul guvernelor pentru prevenirea dezertărilor, potrivit unui fost agent de securitate nord-coreean, notează The Washington Times.

adunarea nord-coreeana GettyImages-104517396 7082015-1
FOTO: Gulliver/ Getty Images

 

Agenții trimiși în afara țării încalcă drepturile omului prin monitorizarea activităților diplomaților nord-coreeni, oficiali ai guvernelor și zeci de mii de muncitori care sunt trimiși în afara țării pentru a strânge bani pentru regimul comunist a lui Kim Jong-un.

Un dezertor nord-coreean a dezvăluit, în luna decembrie, activitățile Ministerului Securității de Stat al Coreei de Nord legate de spionaj și arme. Agenții trimiși încalcă drepturile omului prin acțiuni precum extorcarea banilor celor pe care îi spionează, dar și prin răpiri și prin tortură, dezvăluie fostul spion.

Unul dintre aceste cazuri a avut loc în noiembrie 2014 când un tânăr, student în Franța, care era pe cale să dezerteze, a fost răpit de agenți ai ministerului nord-coreean și apoi trimis în țară, dar acesta a reușit totuși să scape.

În ultimii ani, numărul spioni s-a mărit din cauza numărului tot mai mare de dezertori.

Un raportul ONU a atras atenția asupra încălcării „fără egal în lumea contemporană” a drepturilor omului de către Coreea de Nord.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri