Coreea de Sud a tras focuri de armă spre un obiect neidentificat din Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong-un defends H-bomb test
Foto: Agerpres

Coreea de Sud a răspuns cu mai multe focuri de armă la o posibilă dronă ce a trecut granița dinspre Coreea de Nord, transmit agențiile de presă internaționale.

Armata sud-coreeană încearcă să afle ce obiect zburător a trecut granița în teritoriul său, dar cel mai probabil pare a fi o dronă, potrivit presei de la Seul.

Militarii din Coreea de Sud au tras focuri de armă de avertizare spre obiectul zburător. Potrivit unor surse citate de agenția Yonhap, au fost trase circa 90 de focuri de armă. Cel mai probabil, obiectul zburător nu a fost doborât.

În urmă cu doar două zile, Coreea de Nord a lansat o „rachetă balistică cu rază medie de acțiune”. Inițial, Coreea de Sud anunțase că Phenianul a lansat duminică un „proiectil neidentificat”.

Ulterior, un oficial militar sud-coreean a anunţat că racheta a ajuns la o altitudine maximă de 560 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în apropiere de zona economică exclusivă a Japoniei. Racheta lansată se aseamănă cu modelul Pukguksong-2, adică o versiune actualizată şi cu rază de acţiune extinsă a rachetelor balistice lansate de pe submarinele regimului de la Phenian.

Ministerul de Externe de la Seul a condamnat ultimul tir balistic, susţinând că o asemenea acţiune „nesăbuită şi iresponsabilă” distruge speranţele noii administraţii de a aduce pace în peninsula Coreeană.

Tensiunile sunt puternice în prezent în jurul peninsulei coreene, în contextul unei retorici tot mai ferme a mai multor părţi în acest dosar, dar mai ales din partea Statelor Unite şi a regimului lui Kim Jong-un.

Washingtonul a sugerat că toate opţiunile sunt pe masă în acest dosar, inclusiv opţiunea militară. Preşedintele Donald Trump a părut însă să-şi îmblânzească tonul recent, declarând că ar fi „onorat” să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri