De ce nu vrea guvernatorul de New Jersey să semneze o lege pentru interzicerea căsătoriilor cu minore

Data publicării:
Captură YouTube/Coby Persin
Captură YouTube/Coby Persin

Guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, unul dintre oamenii de încredere ai președintelui Donald Trump, a refuzat să semneze o măsură legislativă care ar fi dus la interzicerea fără excepție a căsătoriilor cu minore.

casatorie
Captură YouTube/Coby Persin

Cum și-a motivat guvernatorul american refuzul? Chris Christie a declarat că o asemenea măsură ar putea intra în conflict cu anumite „obiceiuri religioase”, însă nu a precizat la ce religie face referire, informează The Independent.

„O excludere fără excepții ar încălca tradițiile și cultura unor comunități din New Jersey bazate pe obiceiuri religioase”, a explicat guvernatorul.

Căsătoriile cu minore sunt larg răspândite în Statele Unite ale Americii, unde, conform cifrelor oficiale, aproximativ 170.000 de minore s-au căsătorit în perioada 2000-2010 în 38 din cele 50 de state.

Deși vârsta minimă pentru căsătorie este de 18 ani în majoritatea statelor din America de Nord, există în fiecare stat câte o lacună legislativă care întreține o asemenea situație.

Proiectul de lege inițiat în New Jersey ar fi interzis căsătoriile sub vârsta de 18 ani.   

În forma sa actuală, așa cum a fost avizat în cele două camere ale Legislativului Statelor Unite, proiectul de lege ar fi făcut din New Jersey primul stat care ar fi interzis căsătoriile de acest tip.

„Totuși, nu este un veto absolut, ceea ce e bine”, a afirmat o politiciană din SUA, Nancy Munoz, una dintre susținătoarele proiectului legislativ.

„Un tip foarte eficient”, în acest fel l-a caracterizat Donald Trump pe Chris Christie în urmă cu două luni, când președintele SUA l-a propus pe guvernatorul de New Jersey să conducă o campanie la nivel național împotriva dependenței de opiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri