DECIZIE ISTORICĂ. Armele de asalt au fost interzise în SUA

Data publicării:
1701 20arme 20sua-44206

Cele 23 de decrete legate de controlul armelor şi care nu mai au nevoie de aprobarea Congresului au fost anunţate de către liderul de la Casa Albă, Barack Obama, în aplauzele celor prezenţi.

Printre ei s-au aflat şi rudele celor morţi în atacul armat asupra unei şcoli din orăşelul Newtown, dar şi unul dintre supravieţuitorii atacului armat de la VirginiaTech, din aprilie 2007.

„În primul rând, este timpul pentru Congresul american să ceară o verificare amănunţită a tuturor celor care vor să cumpere o armă. În al doilea rând, Congresul trebuie să reintorducă interzicerea armelor de asalt şi limitarea numărului de magazine”, a declarat preşedintele Obama.

Majoritatea americanilor au cel puţin o armă

În Statele Unite, numărul armelor deţinute de civili este de aproximativ 299 de milioane, aproape o armă la fiecare locuitor. Nu este de mirare, în acest context, că nu există zi fără un incident armat.

Tragedia care a atras atenţia că permisivitatea legislaţiei în domeniul comerţului cu arme trebuie limitată, este cea care a avut loc în urmă cu o lună, când 26 de oameni şi-au pierdut viaţa în orăşelul american Newtown, după ce un tânăr cu probleme psihice a deschis focul într-o şcoală. 20 dintre victime erau copii.

900 de morţi în doar o lună

„În luna care a trecut de când 20 de copii preţioşi şi şase adulţi curajoşi au fost răpiţi de lângă noi în mod violent la şcoala Sandy Hook, mai mult de 900 de americani au murit în atacuri armate, 900 doar în ultima lună. Şi cu fiecare zi care trece, acel număr va continua să crească”, a avertizat Obama.

Măsura nu este pe placul tuturor. Producătorii de arme şi comercianţii fac presiuni asupra autorităţilor să nu ia măsuri care pot pune la pământ industria de armament, o industrie care numai anul trecut a avut o cifră de afaceri de aproape 32 de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri