Departamentul de Justiţie al SUA a decis: Trump își poate angaja ginerele

Data publicării:
Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
WASHINGTON, DC - JANUARY 20: Jared Kushner, senior advisor to President-elect Donald Trump, arrives for the Presidential Inauguration at the US Capitol on January 20, 2017 in Washington, DC. Donald J. Trump will become the 45th president of the United States today. (Photo by Saul Loeb - Pool/Getty Images)

Departamentul american de Justiţie a decis că preşedintele Donald Trump poate să îl angajeze pe ginerele său Jared Kushner în funcţia de consilier de rang înalt la Casa Albă, fără să încalce legile federale antinepotism, scrie New York Times, citat de News.ro.

Donald Trump Is Sworn In As 45th President Of The United States
Foto: Guliver/Getty Images)

Departamentul a explicat că preşedintele are autoritate specială de angajare, care scuteşte funcţiile de la Casa Albă de legea federală care îi interzice şefului statului să numească rude la conducerea unei agenţii federale.

Anterior, presa a scris că numirea lui Kushner încalcă o lege din 1967 care stipulează că niciun funcţionar - de la preşedinte şi până la directorii de nivel inferior din agenţiile federale - nu pot angaja sau promova rude.

Kushner, înrudit cu Trump prin căsătoria cu fiica acestuia, dar nu prin sânge, este ineligibil potrivit legii, care include explicit "ginerii", scria presa în luna decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri