Deputată din Noua Zeelandă filmată în timp ce fura din magazine de lux. Ea și-a dat demisia și se apără că era stresată

Data publicării:
Golriz Ghahraman
Golriz Ghahraman, din Partidul Verzilor, ar fi furat de trei ori din două magazine de haine, unul în Auckland și altul în Wellington. FOTO: Getty Images

O deputată din Noua Zeelandă a demisionat după ce a fost filmată în timp ce fura o geantă de firmă dintr-un magazin din Auckland. Nu a fost singura situație de acest fel. Ea și-a dat demisia și a motivat că era stresată, scrie BBC.

Golriz Ghahraman, din Partidul Verzilor, ar fi furat de trei ori din două magazine de haine, unul în Auckland și altul în Wellington. Ea a spus că din cauza stresului legat de muncă a ajuns să facă astfel de fapte care nu o reprezintă.

"Am dezamăgit o mulțime de oameni și îmi pare foarte rău", a subliniat Ghahram, în vârstă de 42 de ani. Ea a recunoscut că acțiunile ei au fost departe de așteptările pe care oamenii le au de la cei pe care îi aleg să le reprezinte interesele.

"Nu este un comportament pe care să-l explic pentru că nu este în niciun fel rațional, iar după evaluarea medicală, înțeleg că nu e bine. Medicul meu spune că comportamentul meu recent e un răspuns la stres și o consecință a unor traume anterioare", a spus ea, subliniind că nu vrea astfel să își justifice faptele.

Demisia de marți vine în contextul în care au apărut imagini cu ea în timp ce fură o geantă de firmă dintr-un magazin din Auckland.

Unul dintre liderii Partidului Verzilor, James Shaw, a declarat că, încă de când a fost aleasă în Parlament, Ghahraman a fost "ținta amenințărilor continue cu violență sexuală, violență fizică și a primit amenințări cu moartea. Asta a contribuit la un nivel de stres suplimentar față de cel pe care îl trăiesc deja majoritatea membrilor parlamentului. Poliția a investigat aceste amenințări aproape tot timpul cât ea a fost membru în parlament și, evident că, dacă trăiești cu acel nivel de amenințare într-o situație deja destul de stresantă, atunci se întâmplă să fie și urmări".

Alt lider al Partidului Verzi, Marama Davidson, a spus că demisia este o decizie corectă, dar a adăugat că Ghahraman  va continua să primească sprijinul lor.

Fost avocat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Golriz Ghahraman a devenit în 2017 primul refugiat care a depus jurământul în guvernul Noii Zeelande. Ea a ajuns în Noua Zeelandă după ce în copilărie a fugit din Iran cu familia și cu toții au primit azil politic.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri