Dezamăgire mare într-o familie din Italia care aștepta să moară mătușa foarte bogată. În ultima clipă, femeia a luat o decizie ciudată

Data actualizării: Data publicării:
femeie in varsta cu ochelari
Maria Malfatti FOTO: La Repubblica

O italiancă fără urmași direcți și-a lăsat toată averea de 5 milioane de euro îngrijitoarei sale de naționalitate albaneză, gestul ei înfuriindu-i peste măsură pe cei 10 nepoți care așteptau cu nerăbdare s-o moștenească.

Maria Malfatti, descendentă a uneia dintre cele mai cunoscute familii din Rovereto, oraș din provincia Trento, a murit anul trecut, în luna noiembrie, la vârsta de 80 de ani. Urmașa lui Valeriano Malfatti, fost primar al orașului Rovereto și vicepreședinte al Parlamentului din Viena, femeia deținea multe bunuri de valoare, între care mai multe apartamente, o clădire istorică în centrul orașului, dar și sume importante de bani în conturi bancare.

Maria Malfatti nu a fost căsătorită niciodată și nu avea copii cărora să le transmită averea familiei, așa că nepoții se așteptau să moștenească totul. Numai că femeia și-a făcut alte planuri, hotărând să-i lase toată averea, până la ultimul cent, femeii care a îngrijit-o în ultimii ani de viață, relatează La Repubblica.

Nu se știe care a fost relația dintre Maria Malfatti și nepoții ei, însă aceștia s-au arătat șocați de decizia rudei lor, susținând că la mijloc este vorba de o escrocherie, iar îngrijitoarea a profitat de starea ei vulnerabilă.

Astfel, după ce a fost citit testamentul, nepoții l-au contactat pe avocatul Luca Fedrizzi și au intentat o acțiune în justiție pentru înghețarea averii lui Malfatti, susținând că aceasta nu mai era în deplinătatea facultăților mintale.

Nepoții sunt convinși că îngrijitoarea a făcut presiuni pentru a deveni singura moștenitoare a averii Malfatti. Luna trecută, aceștia au obținut o primă victorie în justiție, un judecător fiind de acord să înghețe toate bunurile până la elucidarea cauzei, considerând că riscul ca acestea să fie vândute este prea mare.

Între timp, o anchetă urmează să stabilească dacă aspectele reclamate de familie se confirmă.

Nu este prima dată când o persoană își dezmoștenește familia despre care consideră că nu merită să beneficieze de tot ce a acumulat în decursul vieții. La începutul acestui an, o femeie din China și-a lăsat averea de 2,8 milioane de dolari animalelor de companie, dezmoștenindu-și cei trei copii care au neglijat-o.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri