Doi jurnalişti spanioli sunt sechestraţi de trei luni în Siria. Răpitorii par a fi afiliaţi grupării teroriste Al-Qaida

Data publicării:
jurnalisti

Un ziarist de la cotidianul El Mundo şi un fotoreporter independent au fost capturaţi pe 16 septembrie de o organizaţie afiliată Al-Qaida, fiind sechestraţi de atunci în Siria. Informaţia a apărut marţi, după ce încercările autorităţilor spaniole de a-i găsi şi elibera ar fi eşuat, anunţă presa de la Madrid.

Javier Espinosa şi Ricardo García Vilanova au fost capturaţi la un punct de control din apropierea graniţei cu Turcia, chiar când se pregăteau să părăsească Siria, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălţoiu. Alături de ei au fost capturaţi şi patru combatanţi ai aşa-numitei Armate de Eliberare Siriană, care i-au ajutat pe cei doi spanioli pe parcursul celor două săptămâni.

Liniştea şi secretul care au înconjurat timp de două luni acest eveniment se datorează diverselor încercări făcute de serviciile speciale pentru a intra în legătură cu răpitorii.

Gruparea care i-a sechestrat pe jurnaliştii spanioli pare a fi apropiata Al-Qaida, chiar dacă presa de specialitate susţine că această grupare nu ar respecta ordinele celebrului lider Aymán al-Zawahirí.

Javier Espinosa şi Ricardo García Vilanova sunt adevăraţi veterani ai războiului din Siria, realizând numeroase reportaje acolo despre suferinţele populaţiei civile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri