Doi soți din Marea Britanie au preferat să se sinucidă decât să trăiască unul fără celălalt. Biletul pe care l-au lăsat pentru familie

Data publicării:
doi oameni se tin de mana
Doi soți din Marea Britanie au preferat să se sinucidă decât să trăiască unul fără celălalt. Biletul pe care l-au lăsat pentru familie. FOTO Profimedia Iages

Un cuplu în vârstă, căsătorit timp de 64 de ani, a decis să se sinucidă pentru că cei doi nu și-au putut imagina viața unul fără celălalt, scrie BBC.

Ivor Williams, de 92 de ani, și Laura Williams, de 87 de ani, au luat o supradoză de medicamente eliberate pe bază de rețetă la domiciliul lor din Penmaenmawr. Amândoi au murit în spital la câteva zile unul de celălalt.

Fiul lor, Peter, a povestit că părinții lui vorbeau întotdeauna despre moartea împreună și că nu au suportat să trăiască unul fără celălalt.

Ivor și Laura aveau trei copii și au trăit viața intens. Au stat o perioadă în Germania, le-au plăcut alpinismul și ciclismul, iar Laura Williams a participat la competiții internaționale de bowling.

Însă, în urma unui accident vascular cerebral masiv în 2021, a rămas cu mobilitate redusă și, deși a făcut fizioterapie, nu și-a mai putut folosi mâna stângă.

Nici soțul ei nu se mai putea deplasa fără ajutor, așa că cei doi au ajuns să depindă de familie și alte persoane care aveau grijă de ei.

Într-o declarație citită în instanță, Peter a spus că părinții lui erau „jenați de faptul că erau dependenți de ajutor” și au apelat la ajutorul organizației Dignitas, din Elveția, care asistă persoanele care doresc să moară. De asemenea, cei doi au dat dispoziție să nu fie resuscitați.

„Întotdeauna au vorbit despre moartea împreună”, a spus Peter, care a descris că și-a găsit părinții în stare de inconștiență în sufragerie, având lângă ei un bilet prin care mulțumeau familiei pentru că a avut grijă de ei.

Ivor și laura au fost duși la spital și au murit la distanță de trei zile unul de altul.

Legiștii au concluzionat că ei s-au sinucis după ce au luat intenționat o supradoză de medicamente.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri