Fabrica Tesla din Germania a fost atacată de "eco-teroriști". Pierderile se ridică la 1 miliard de euro

Data publicării:
2 masini tesla albe la incarcat in fata fabricii tesla din germania
Foto: Profimedia Images

Un grup de piromani care se autointitulează "Volcano Group" a lăsat fabrica Tesla din Germania fără electricitate marți, provocând daune despre care compania americană susține că s-ar putea ridica la 1 miliard de euro, informează Fortune.

Peste 60.000 de locuitori din Brandenburg și anumite zone din Berlin au fost și ei afectați de incendierea unui post electric de înaltă tensiune din apropierea fabricii Tesla din Grünheide, ridicând discuții despre cum pot fi protejate lucrări de infrastructură critice pentru economie de vandali sau infractori.

"Distrugerea unității Tesla Gigafactory și îndepărtarea tehnofasciștilor precum <<Elend>> Musk sunt un pas pe drumul către eliberare de patriarhie", a anunțat gruparea într-un comunicat trimis presei, folosind un joc de cuvinte pentru a înlocui prenumele lui Musk cu cuvântul "suferință".

Directorul fabricii, Andre Thierig, estimează că daunele economice provocate Tesla de oprirea producției și întârzieri se ridică la multe "sute de milioane de euro", întrucât nu pot fi produse 1000 de mașini pe zi.

Fabrica Tesla din Germania produce crossover-ul Model Y pentru majoritatea piețelor europene.

Alimentarea de rezervă presupune ca postul local să fie conectat cu restul rețelei, însă atacul a secționat liniile, astfel că sistemul de rezervă nu a funcționat.

Cei 12.500 de angajați ai fabricii Tesla au fost trimiși acasă și repararea daunelor de către operatorul rețelei electrice ar putea dura câteva zile.

"În acest moment nu ne așteptăm să reluam producția săptămâna aceasta", a declarat Thierig.

Nu se știu prea multe despre gruparea "Volcano Group", însă până acum autorii atacului nu au fost prinși de poliție.

Elon Musk a reacționat pe rețeaua socială X, spunând că atacatorii sunt "cei mai proști eco-teroriști de pe Pământ" pentru că au oprit producția unei fabrici de mașini electrice, în loc să oprească producția unei uzine de mașini cu motoare pe combustie.

Gruparea Volcano Group acționează o dată la un an sau doi, în zona izolate, incendiind cabluri care controlează orice, de la telecomunicații la trenuri și uzine.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri