Facebook: Vrem să devenim un mediu ostil pentru terorişti

Data actualizării: Data publicării:
Popular Smart Phone Apps Of 2016
Foto: Gulliver/Getty Images

Compania Facebook a transmis că vrea ca platforma sa de socializare să devină ”un mediu ostil” pentru terorişti, după atacurile de la Londra în urma cărora au murit şapte persoane şi după ce prim-ministrul britanic Theresa May le-a cerut companiilor din domeniul internetului să acţioneze pentru combaterea extremismului, informează Reuters.

Popular Smart Phone Apps Of 2016
Foto: Gulliver/Getty Images

Şapte persoane au fost ucise, sâmbătă seară, după ce un microbuz de culoare albă a lovit mai mulţi pietoni în apropierea staţiei London Bridge, apoi trei bărbaţi au coborât din maşină înjunghiind mai multe persoane în zona Borough Market. Poliţia londoneză a anunţat că trei bărbaţi suspecţi au fost împuşcaţi mortal, potrivit News.ro.

Theresa May a cerut o revizuire generală a strategiei folosite pentru combaterea extremismului, cerând inclusiv reguli internaţionale mai stricte în domeniul internetului. Premierul britanic a declarat că marile companii de internet au fost responsabile în parte prin faptul că oferă opiniilor extremiste un spaţiu în care să se dezvolte.

Facebook a transmis, duminică, un comunicat potrivit căruia condamnă atacurile din Londra. 

”Vrem ca Facebook să fie un mediu ostil pentru terorişti. Folosind o combinaţie de tehnologie şi analiză efectuată de oameni, lucrăm intens pentru îndepărta conţinutul terorist din platforma noastră imediat ce aflăm de existenţa acestuia - iar dacă aflăm că există o urgenţă ce implică un pericol iminent în privinţa cuiva, anunţăm poliţia”, a transmis Simon Milner, directorul politicii Facebook.

Twitter a transmis, de asemenea, că lucrează pentru a combate răspândirea propagandei pe site-ul său.

”Conţinutul terorist nu îşi are locul pe Twitter. Continuăm să extindem utilizarea tehnologiei în cadrul unei abordări sistematice în vederea eliminării acestui tip de conţinut”, a declarat Nick Pickles, însărcinatul cu politica publică a Twitter în Marea Britanie, adăugând că în 2016 compania a suspendat aproape 400.000 de conturi.

De cealaltă parte, Google a transmis: ”Suntem hotărâţi să lucrăm în parteneriat cu Guvernul şi ONG-urile în abordarea acestor probleme provocatoare şi complexe şi împărtăşim angajamentul Guvernului ca teroriştii să nu se exprime online”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri