Femeia care mințit că este amenințată de un bărbat de culoare a fost și ea amenințată. Victima ei: „Acest lucru trebuie să înceteze”

Data actualizării: Data publicării:
femeie caine ny
Sursa: Captură YouTube

Christian Cooper, bărbatul afro-american care a fost relamat la poliție pentru că i-a cerut unei femei albe să-și țină câinele în lesă, a aceptat scuzele ulterioare e femeii, dar spune că actul ei a fost „cu siguranță rasist”, relatează CNN.

Cred că scuzele ei sunt sincere, a spus Cooper, care a filmat incidentul, iar înregistrarea a devenit virală.

Nu sunt sigur dacă recunoaște că, deși poate nu este sau nu se consideră rasistă, acel act a fost cu siguranță rasist”, a spus el.

Amy Cooper, femeia care a sunat la 112, a spus căîși cere scuze public”. Între cei doi nu există nicio legătură, este doar o coincidență de nume.

Incidentul s-a petrecut luni dimineață în Central Park din New York, în timp ce Amy Cooper își plimba câinele. După ce bărbatul i-a cerut să-și țină câinele în lesă, ea a sunat la poliție spunând că viața îi e pusă în pericol.

Christian Cooper, un "ornitolog pasionat", era îngrijorat că viața salbatică din zona Ramble din Central Park era pusă în pericol de câinele femeii. Acesta i-a spus că accesul câinilor fără lesă nu este permis în zona Ramble.

O să spun poliției că un bărbat afro-american amenință”, a fost reacția lui Amy Cooper, în imaginile filmate în timpul incidentului și devenite virale pe Twitter.

În urma incidentului, femeia a fost concediată. Firma la care lucra a anunțat că nu tolerează „rasismul de orice fel”.

Amy Cooper a primit însă și amenințări cu moartea.

Mi se spune că a fost amenințată. Acest lucru e total nepotrivit și ar trebui să înceteze imediat. Mi se pare ciudat că oameni care au fost deranjați de faptul că a încercat să arunce asupra mea ‘omor prin intermediul unui polițist’ să o amenințe apoi cu moartea. Cum ar putea avea sens acest lucru?”, a spus Christian Cooper.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri