Fost comandat suprem al NATO: ISIS, adevăratul învingător al tentativei de lovitură de stat din Turcia

Data publicării:
stavridiscrop

Din păcate, este un moment foarte prost în lupta împotriva ISIS. De ce? Pentru că o mare parte a efortului militar pleacă din bazele din sudul Turciei. Avem și alte opțiuni pentru a continua lupta, dar înghețarea cooperării de-a lungul frontierei este de luat în calcul, după părerea mea”, a declarat James Stavridis.

În al doilea rând, armata turcă însăși se va irosi în investigații, pedepse, arestări. Își va pierde eficiența ca forță combativă. Așa că unul dintre adevărații învingători - dacă există învingători într-o lovitură de stat – va fi așa-numitul Stat Islamic”, a mai spus Stavridis.

Focuri de armă și explozii au zguduit vineri seara atât Istanbulul, cât și Ankara. Un grup disident din armată a încercat să preia puterea. Sediul serviciilor de informații și Parlamentul au fost bombardate din aer. La televiziunea de stat s-a citit un comunicat prin care era instaurată legea marțială.

Însă tentativa de puci a eșuat în cele din urmă. Forțele loiale președintelui au respins atacul rebelilor, iar liderul turc a apărut la un moment dat la CNN Turk prin videotelefon și le-a cerut oamenilor să iasă în stradă și să-l sprijine. În jur de 300 de oameni au murit în violențe. Dintre aceștia, cam o treime sunt persoane implicate în lovitura de stat, restul sunt civili și polițiști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri