Foto Stoltenberg a zburat cu un avion de luptă german deasupra Mării Baltice: Am văzut cum e protejat spațiul aerian al NATO

Data publicării:
seful nato la bordul unui avion de vanatoare
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: X/Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a scris joi, pe platforma X, că a zburat cu un avion de luptă german deasupra Mării Baltice. El susține că astfel a fost „martor direct la modul în care forțele aeriene germane ajută la protejarea spațiului aerian al Alianţei Nord-Atlantice”. 

În cadrul unei vizite în Germania, Stoltenberg a zburat cu un avion de luptă german. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Astăzi am vizitat Germania și am zburat într-un avion de luptă Eurofighter, fiind martor direct la modul în care forțele aeriene germane ajută la protejarea spațiului aerian NATO, inclusiv deasupra Mării Baltice. De asemenea, ne-am întâlnit cu JAS Gripen suedez pentru realimentarea în aer. Noi suntem NATO”, a scris șeful NATO, pe X. 

Marți, Stoltenberg a fost într-o vizită oficială în Polonia pentru discuții privind descurajarea, apărarea și sprijinul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia. 

La finalul unei reuniuni a Consiliului NATO-Ucraina de săptămâna trecută, Stoltenberg anunța că statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot.

„NATO a verificat capacităţile existente în sânul Alianţei şi există sisteme care pot fi disponibilizate pentru Ucraina. Mă aştept aşadar în curând la noi anunţuri despre sisteme de apărare antiaeriană”, a declarat șeful NATO.

„În plus faţă de Patriot, există alte arme pe care aliaţii le pot livra, printre care (sistemul francez) SAMP/T şi mulţi alţii, care nu au sisteme disponibile, au promis să furnizeze sprijin financiar pentru a le achiziţiona pentru Ucraina”, a adăugat Stoltenberg în faţa presei la Bruxelles.

Săptămâna trecută, Germania a promis să îi livreze Kievului o a treia baterie de rachete Patriot din stocurile armatei sale.

 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri