FOTO. Femeile din viața lui Fidel Castro

Data publicării:
fidel castro cu o femeie - ronald telpner via daily mail
Foto: Ronald Telpner via The Daily Mail

Fidel Castro a fost obsedat să nu se afle detalii din viața sa privată. Numele și fotografiile familiei sale foarte rar au apărut în presă, iar cubanezii în general nu știau unde locuiește președintele, scrie The Washington Post. 

fidel castro cu o femeie - ronald telpner via daily mail
Fidel Castro, într-o rară fotografie în care apare alături de o femeie Foto: Ronald Telpner via The Daily Mail

În aceste condiții, au proliferat zvonurile despre viața lui privată. Se spune că a fost căsătorit, din anii 80 și până la moartea sa, cu Dalia Soto del Valle, cu care a avut cinci copii, toți băieți: Antonio, Alejandro, Alexis, Alexander „Alex” și Ángel Castro Soto del Valle.

Citiți și:  VIDEO. Fiul lui Fidel Castro, primit cu lăutari la Bușteni. ”Chiar dacă ne duci cu duba, vreau să mergem toţi în Cuba”

Celia-Sánchez-wiki

Dar sunt relatări care spun că de fapt femeia care i-a fost cel mai aproape a fost Celia Sanchez, iubita din perioada în care luptau amândoi în gherila din munți. Aceasta a murit în 1980.

Vilma Espin billboard on the autopista
Panou pe care apare Vilma Espin Castro FOTO: wikipedia

Fidel Castro era atât de secretos în legătură cu femeile din viața sa, încât zeci de ani Vilma Espin de Castro, tot o tovarășă de revoluție, dar care era de fapt soția fratelui său, Raul, a jucat de facto rolul de primă-doamnă.

mirta balart

Prima soție a lui Castro a fost Mirta Diaz-Balart, cu care s-a însurat în octombrie 1948. Au avut împreună un fiu, Fidel Ángel „Fidelito” Castro Díaz-Balart, care s-a născut în septembrie 1949.  Díaz-Balart și Castro au divorțat în 1955, iar ea s-a mutat în Spania, deși sunt zvonuri că s-ar fi întors în Cuba în 2002 ca să fie alături de Fidelito.

Fidelito a crescut în Cuba și pentru o perioadă a condus comisia pentru energie atomică a Cubei, dar ulterior a fost demis de tatăl său. 

Alina_Fernandez-wikipedia
Alina Fernandez FOTO: wikipedia.org

În afară de Fidel jr. și de ceilalți cinci băieți, se știe că fostul lider cubanez mai are o fiică, Alina Fernandez Revuelta, care a fugit în Statele Unite, și o nepoată, Alina Maria, căreia i-a permis să plece la mama ei, în America.

naty revuelta
Naty Revuelta FOTO: abc.es

Alina Fernandez Revuelta este fiica lui Naty Revuelta, o femeie foarte frumoasă și cunoscută în societatea cubaneză, fostă iubită a lui Castro. 

Când Fidel Castro era însurat cu Mirta, a avut o aventură cu Natalia Revuelta, în urma acestei relații născându-se Alina Fernandez Revuelta. Alina a părăsit Cuba în 1993, dându-se drept turistă din Spania, și a cerut azil în SUA, de unde a criticat politicile tatălui ei.

Sora lui Castro, Juanita Castro, trăiește în Statele Unite de la începutul anilor 1960 și a fost și ea o opozantă a regimului fratelui său. 

Există zvonuri că Fidel Castro ar mai avea și un al șaptelea fiu, Jorge Ángel Castro, dar și încă o fiică, Francisca Pupo (născută în 1953), rodul unei aventuri de o noapte. Pupo și soțul ei trăiesc acum în Miami.

Castro avea adesea relații de o noapte cu femeile. Unele dintre ele erau alese special pentru el atunci când se afla în vizite la prietenii din străinătate.

Niciunul dintre copiii lui Fidel Castro nu a intrat în politică, însă doi nepoți ai primei sale soții au devenit congresmeni republicani de Florida. Lincoln Diaz-Balart a fost membru al Congresului din 1993 până la retragerea sa, în 2011, când a fost urmat de fratele mai mic, Mario Diaz-Balart.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri