Furie în Iran după ce o actriță de filme pentru adulți s-a filmat vizitând capitala Teheran

Data actualizării: Data publicării:
actrita
Whitney Wright, o actriță de filme pentru adulți din SUA este în centrul unui scandal uriaș, după ce a călătorit în Iran FOTO: Instagram/ whitneywrightxo

Whitney Wright, o actriță de filme pentru adulți din SUA, este în centrul unui scandal uriaș, după ce a călătorit în Iran vizitând capitala Teheran, inclusiv fosta ambasadă a SUA, care a fost abandonată după criza ostaticilor din 1979.

Călătoria actriței, în perioada în care Iranulul a arestat-o pe laureata Premiului Nobel pentru Pace și activista pentru drepturile femeilor Narges Mohammadi, a atras atenția și a stârnit revolta cetățenilor într-o țară în care femeile mor dacă îndrăznesc să ceară drepturi elementare, potrivit The Independent.

Wright s-a filmat în mai multe locuri din Teheran, în ciuda faptului că ocupația ei o expune, teoretic, la acuzații penale care presupun pedeapsa cu moartea.

Pe rețelele sociale, ea a spus că Ambasada SUA din Iran este un loc pe care „TREBUIA să îl viziteze”. Acum, Garda Revoluționară paramilitară din Iran o deschis un muzeu în clădire.

Ca cetățean american, Wright ar avea nevoie de viză pentru a intra în Iran. Misiunea Iranului la ONU nu a oferit detalii legate despre călătoria actriței în țară.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a fost întrebat despre vizita lui Wright în timpul unui briefing care a avut loc luni, acesta spunând că nu are informații despre actriță și despre presupusa vizită pe care aceasta a efectuat-o în Iran. Wright este cunoscută pentru faptul că a distribuit online postări pro-palestiniene, inclusiv materiale care susțin o ofensivă armată împotriva Israelului.

Călătoria ei a stârnit revoltă în Iran.

Actorul iranian Setareh Pesiani a criticat dur guvernul țării care le impune femeilor să apară în public cu capul acoperit. Pentru că nu a respectat această regulă, Masha Amini, o tânără de 22 de ani, a murit în 2022. „Pedepsiți oamenii din această țară prin diferite metode pentru că nu poartă hijab, dar permiteți unei actrițe porno să vină aici să facă turism!?”, a scris Pesiani pe Instagram.

Masih Alinejad, o activistă care se află în SUA și care a fost ținta unor tentative de asasinat și răpire orchestrate de către Iran, a denunțat de asemenea vizita lui Wright.

Fiind întrebat despre vizita actriței în Iran, Departamentul de Stat al SUA a precizat pentru presă că i-a avertizat pe americani să evite călătoriile în Iran și „să manifeste o atenție sporită din cauza riscului de arestare ilegală”. Americanii și alte persoane care au legături cu Occidentul pot fi arestate și condamnate în procese secrete pentru ca mai târziu să poate fi folosite ca monedă de schimb în negocierile cu Washingtonul, a mai spus Departamentul de Stat.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri